Eat, Meet & Learn

Eat, meet & learn: netwerken, lunchen en leren van 12.00 tot 13.00 uur

Wil jij lekker (gratis) lunchen en tegelijkertijd iets leren? Tijdens de Eat, Meet & Learn op elke laatste dinsdag van de maand zorgen wij namelijk voor een toffe spreker. De spreker tijdens de Eat, Meet & Learn van 31 mei is senior verslaggever bij de PZC Ondine van der Vleuten. Waarom jij deze workshop zou moeten volgen? Dat legt ze hieronder haarfijn uit.

Workshop 'Omgaan met de pers'

Ondernemers hebben meestal vooral oog voor hun eigen belang. Maar een goed contact met de pers is voor allebei de partijen voordelig. Dus denk je: ik zal dat vuistdikke, uitgebreide rapport eens meesturen, dan ziet de journalist dat ik dit onderwerp serieus neem en kan hij er lekker induiken. Dus zeg je, als de journalist belt om er een verhaal van te maken: 'Bel morgen even terug, want de vrouw die dat rapport schreef is vandaag vrij en zij weet er alles van. Dat is echt je beste bron.' En dus zeg je: 'Als het een leuk artikel wordt, mag jij een keertje gratis een midweekend in een van onze accommodaties logeren. En neem je vriend gerust mee!'

Fout, fout, fout. Maar waarom? In de workshop 'Omgaan met de pers' geef ik je een kijkje achter de schermen van een krantenredactie. In dit geval de PZC, maar een groot deel van wat ik vertel zal ongetwijfeld ook voor andere media gelden. Zoals de stelregel: als je een telefoonnummer meestuurt met een persbericht, moet die persoon dus ook wél bereikbaar zijn (en niet net een week op de Bahama's zitten). In de 32 jaar dat ik bij de Provinciale Zeeuwse Courant werk, heb ik één ding geleerd: de meeste mensen hebben geen flauw idee hoe het er aan toegaat bij redacties. En hoe journalisten in elkaar steken. Heb je geen tijd om naar de workshop te komen? Dan hierbij de korte samenvatting. Journalisten zijn dom, overwerkt, lui en hebben altijd haast. Als je daar vanuit gaat, zit je altijd goed.

En o ja: als je wél komt, neem dan vragen mee. Misschien heb ik de antwoorden.

Ondine van der Vleuten
Senior verslaggever bij de algemene nieuwsredactie van de PZC (onderdeel van DPG Media)

Meld je hier aan voor de Eat, Meet & Learn

•••

Eat & Meet sessies zijn de netwerklunches van Dockwize zoals je ze kent, maar dan in een nieuw jasje. We hebben nu ook een match en kenniselementen toegevoegd, zodat je er elke dinsdag echt iets uit haalt! Hoe dat werkt, lees je hieronder:

Wat gaan we doen?

Eat & Meet - 1e dinsdag van de maand (vrije inloop)
De netwerklunch zoals je hem van Dockwize kent: gratis en zonder aanmelden kun je aansluiten tussen 12.00 en 13.00 uur. 

Eat, Meet & Match - 2e en 3e (en evt. 4e) dinsdag van de maand (vrije inloop)
Tijdens deze netwerklunches matchen wij jou aan andere ondernemers/professionals, zo vergroot je gegarandeerd je netwerk.

Eat, Meet & Learn - laatste dinsdag van de maand (aanmelden vereist)
Tijdens dit netwerkmoment geniet je niet alleen van een lekkere gratis lunch met andere ondernemers, maar doe je ook nog eens een boel waardevolle kennis op! Wij zorgen elke maand voor een inspirerende spreker.
Let op: Aanmelden vooraf is vereist, de lunch is uiteraard gratis!

Iedereen die wil netwerken en kennis delen is welkom. De lunch is gericht op het delen van kennis en expertise, het verbreden van het eigen netwerk en het aangaan van nieuwe samenwerkingen. 

•••

Word sponsor van de Eat & Meet

Door een Eat & Meet te sponsoren, steun je Dockwize en draag je bij aan het stimuleren van innovatie en ondernemerschap. Check hier de voordelen van de sponsorlunch!

 

 

Card image cap

Details

Heeft jouw persbericht weer de krant niet gehaald, terwijl je dit keer dacht echt wel voorpagina nieuws te hebben? Dan is de workshop 'Omgaan met de pers' van verslaggever Ondine van der Vleuten misschien iets voor jou!