Kick-off Delta Water Challenge

Wat is het lonkend perspectief als we weten te anticiperen op de ontwikkelingen die ons Delta gebied raken, beïnvloeden danwel compleet transformeren? Op basis van twee belangrijke uitdagingen, lanceren we de Delta Water Challenge en stimuleren we mogelijke innovaties en trends van belang voor de toekomst van onze unieke Delta.

In het programma verbinden we studenten, werknemers en ondernemers rondom innovatieve oplossingen en brengen die een stap verder. Deelnemers ontvangen ondersteuning in de doorontwikkeling van hun oplossingen, bouwen aan een sterk team en toetsen hun oplossing bij potentiële partners en eindgebruikers. De meest veelbelovende oplossingen ontvangen een prijzenpakket met o.a. een geldprijs.

De Delta Water Challenge vraagt de deelnemers ideeën te bedenken voor twee uitdagingen:

  1. Hoe kun je de stad toekomstbestendig inrichten, waarbij je rekening houdt met de gevolgen van klimaatverandering?
  2. Hoe kun je de kwaliteit en beleving van de Veerse Dam met aangrenzend gebied tot de Oosterscheldekering als waterkering vergroten?

Op 6 September 2018 lanceren we de Delta Water Challenge bij innovatiehotspot Dock in Vlissingen (onderdeel van Dockwize) en maken we een ''deep dive''  in de twee uitdagingen. Wil je daarbij zijn? Klik dan hier voor een ticket.

Vind jij het leuk om bij te dragen aan een toekomstbestendige Delta? Ben je student of ondernemer? Of werk je bij een bedrijf/organisatie en heb je een idee of wil je meewerken aan een slimme oplossing voor een toekomstbestendige Delta? Meld je dan aan via de website.

Website

Meer informatie over de uitdagingen en het programma op: https://www.deltawaterchallenge.com/

De Delta Water Challenge powered by Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, Waterschap Scheldestromen, Evides Waterbedrijf, HZ University of Applied Sciences, Dokwize en Outside Inc.

Card image cap

Details

Samen nadenken over een duurzame en vitale Delta

  • 6 september 2018
  • Dock