Kom innoveren in De KAAP - het innovatiepunt van Zeeland

Wil jij met jouw bedrijf graag innoveren en heb je behoefte aan ruimte om nieuwe producten of innovaties te testen, ontwikkelen en demonstreren? Dan kun je in de KAAP aan de slag. 

Wat is de KAAP? 

De KAAP is hét innovatiepunt van Zeeland, gevestigd op de ‘kaap’ van de Kenniswerf. De loods ligt namelijk op het uiterste puntje van de werf en is daarmee, wanneer je de Kenniswerf oprijdt, net als een kaap een visueel herkenningspunt. De vraag voor een ontwikkel-, test- en demolocatie komt vanuit het Zeeuwse ecosysteem. Daar merkten wij de behoefte aan een fysieke, veilige en grote locatie waar je nieuwe producten, concepten en/of innovaties kunt ontwikkelen, testen en demonstreren. Komende jaren wordt hier geëxperimenteerd en geleerd om die kennis vervolgens mee te kunnen nemen naar de faciliteiten onder de vlag van het nog op te zetten Delta Kenniscentrum.

De eerste partijen, de zogenaamde koplopers die hier innoveren, brengen met name projecten onder die gericht zijn op offshore wind en smart maintenance. Zo gaat Zephyros testen met automatische inspecties en reparaties van windmolenbladen. Brengt HZ University of Applied Sciences het project ‘Airtub’ onder bij de KAAP om innovaties te testen voor toepassing in windparken. Gebruikt Terra Inspectioneering de KAAP om de ontwikkeling van hun drones te versnellen en stimuleert Ki|<MPi allerlei innovaties in de onderhoudstechnologie.

zephyros_innoveren_kaapFoto: Zephyros test automatische inspecties en reparaties van windmolenbladen. Foto: Evert van Moort

Op woensdag 14 april is de KAAP tijdens een spectaculaire livestream, gehost door Dockwize, officieel geopend. Meer dan 150 mensen keken live mee toen de deuren werden geopend. Middels een virtuele rondleiding kon men een kijkje nemen in de KAAP. 

opening_kaap+innoveren
Foto: De feestelijke opening van KAAP op 14 april. Foto: Evert van Moort.

Wil jij innoveren en gebruik maken van de KAAP?

De KAAP biedt ondernemers de kans om hun innovaties te ontwikkelen, testen en demonstreren. Meer informatie of partner worden van de KAAP? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

kaap logos