Kennis

De pijler onderzoek van Dockwize wordt ingevuld door het Kenniscentrum Innoveren en Ondernemen van de HZ University of Applied Sciences. Het kenniscentrum draagt bij aan de bevordering van duurzame innovaties van MKB-organisaties in Zeeland.  

Met het oog op de kansen en uitdagingen in de eerste fase van het innovatieproces, richten zij activiteiten vooral op deze ‘front-end’ van innovatie. Binnen dat thema ontwikkelen zij kennis en methodieken die rechtstreeks ingezet kunnen worden in het innovatieproces van MKB-ers.  

Via deze onderzoekspijler zijn onderzoekers en studenten betrokken bij Dockwize en de programma’s. Het kenniscentrum stimuleert onderzoeksvaardigheden bij de verschillende doelgroepen van Dockwize. Ook kunnen deelnemers uit de programma’s hun specifieke vraagstukken laten onderzoeken door studenten en onderzoekers.  

Daarnaast werkt de onderzoekspijler van Dockwize aan het meetbaar maken van de resultaten uit de Dockwize programma’s en publiceren zij industrierapporten omtrent specifieke clusters.  

Meer weten over de onderzoekspijler van Dockwize? Hier vind je meer informatie.