Provincie Zeeland stelt extra vouchers voor planvorming toeristische sector beschikbaar

Het is voor toeristische ondernemers belangrijk om continu te blijven vernieuwen en investeren in het doorontwikkelen van hun bedrijf. Op deze manier blijven ondernemers meebewegen met de veranderende markt. Vanwege de corona-uitbraak is een deel van de investeringsruimte van ondernemers verdwenen. De Provincie Zeeland steunt ondernemers om juist nu  planvorming op te pakken. In september zijn tien vouchers van 25.000 euro beschikbaar gesteld voor hulp bij het opstellen van een goed plan. De animo voor deze vouchers is zeer hoog, daarom is vandaag besloten om nogmaals 100.000 euro beschikbaar te stellen voor vier vouchers.

Vouchers voor planvorming

Om te komen tot een nieuwe investering is een goed plan noodzakelijk. De vouchers van de Provincie Zeeland hebben dan ook als doel toeristische ondernemers te ondersteunen in het maken van toekomstplannen, zodat zij, als er weer ruimte is om te investeren,  snel aan de slag kunnen. Met een voucher kan bijvoorbeeld een deskundige worden ingehuurd om te ondersteunen bij het schrijven van een plan. De vouchers zijn onderdeel van het ‘Aanjaagprogramma innovatie toerisme’ van Impuls Zeeland.


Grote belangstelling

De verwachting was dat er 3 a 4 aanvragen binnen zouden komen maar er zijn 21 aanvragen ingediend!  De aanvragen komen vanuit verschillende branches, zoals watersport, dagattracties, horeca en verblijf en alle hoeken van Zeeland. We kunnen hieruit concluderen dat er een grote behoefte is aan ondersteuning en veel animo voor de vouchers. Op dit moment wordt voor alle aanvragen gekeken of ze voor een planvormingsvoucher in aanmerking komen. Met het extra vouchers kunnen meer toeristische ondernemers ondersteunt worden in hun planvormingsfase.

Aanvragen

Er is nog ruimte voor nieuwe aanvragen. Toeristische ondernemers kunnen hierover contact opnemen met Impuls Zeeland - Kim Provoost via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 53 41 25 68.

 

•••

NV Economische Impuls Zeeland (Impuls Zeeland) is founding partner van Dockwize. De pijler innovatiefinanciering uit de dienstverlening van Dockwize wordt in samenwerking met Impuls Zeeland uitgevoerd.