Klokan

Klokan richt zich op passagiers die dezelfde kant op moeten reizen. Door deze mensen samen te laten reizen zijn ze sneller (door filevermindering), is het beter voor het milieu en leer je nieuwe mensen kennen. Zo is het initiatief geboren voor een website en later een app voor de smartphone. Inmiddels zijn deze ontwikkeld en operationeel, maar worden nog nauwelijks gebruikt.

Om meer succes en bekendheid te creëren zal er moeten worden gewerkt aan een grotere concentratie van mensen die het systeem willen gebruiken. De omgeving van een gemeentehuis, een school, industrieterrein of een ziekenhuis lijkt daarvoor geschikt omdat hier een grote vervoersbehoefte is.

Het inmiddels ontwikkelde systeem omvat servers, websites, server-services en twee apps. Technisch werkt het, alles is "in de lucht", maar is uiteraard voor verbetering vatbaar.

Waarom een plek bij Dockwize?
Voor een ZZP-software ontwikkelaar is het een stuk goedkoper om thuis te werken. Toch heeft John ervoor gekozen om een ruimte in Dockwize te huren om meer contact met andere, innovatieve ondernemers te hebben.