Figen volgt haar droom en begint eigen onderneming

Eigen baas worden is iets wat veel mensen interesseert, maar hoe pak je zoiets aan? Ondernemer Figen heeft deze stap durven zetten. Om haar droom waar te maken heeft ze zich aangemeld bij het Kickstart programma van Dockwize. 

Tijdens dit 12 weken durende programma gaat een selecte groep ondernemers aan de slag om hun startup of idee op een kansrijke manier te lanceren. Er is hierbij begeleiding van ervaren ondernemers en specialisten en er wordt gewerkt met wereldwijd toegepaste startup-methodieken.

Stap naar ondernemen
Het gekriebel om iets voor zichzelf te beginnen is er altijd al geweest. Iets met eten, dat leek Figen wel wat. “Een passie voor koken en bijzondere, natuurlijke delicatessen heb ik altijd al gehad. Nadat ik voornamelijk hobbymatig aan het koken was kreeg ik van vrienden en kennissen veel leuke reacties en de vraag waarom ik hier verder niets mee deed. Nadat iedereen zei dat ik hier mijn werk van kon maken ben ik er zelf in gaan geloven. Via via ben ik in contact gekomen met Dockwize, waar ik momenteel het Kickstart programma volg voor mijn bedrijf Figens Delights.”

Kickstart programma
Dit jaar hoopt Figen haar product in de groothandels te krijgen. Dat is niet makkelijk en via het Kickstart programma hoopt ze deze uitdaging te kunnen waarmaken. “Momenteel loop ik tegen veel uitdagingen aan waarvan ik geen weet heb hoe ik dat ga oplossen. De komende weken hoop ik mijn bedrijf beter te leren kennen, de fijne kneepjes van het zaken doen onder de knie te krijgen en aan het eind aan de slag te kunnen met een businessplan waarmee ik uiteindelijk naar de bank kan gaan om mijn droom verder te realiseren. Een belangrijk onderwerp waar we ons nu mee bezig houden is de doelgroep bepaling, op wie ga je jezelf richten en waarom. Tot nu toe zie ik de Kickstart als een leerzame ervaring.”

Toekomst
Figen is ervan overtuigd dat je niet alleen in je bedrijf moet investeren, maar ook in persoonlijke ontwikkeling. Ze denkt dat een vervolgprogramma in de toekomst nog van pas kan komen. “Nadat ik de Kickstart heb afgerond lijkt het me leuk om in de toekomst nog een vervolgprogramma te volgen, en misschien wel een loods te huren binnen Dockwize. Ik vind Dockwize een fijne plek om te ondernemen en nieuwe mensen te leren kennen.” Aldus Figen.

Heb je een (innovatief) idee? Wil je je eigen bedrijf starten? Wil je weten of de markt zit te wachten op jouw product? Je krijgt antwoord op o.a. deze vragen in het Kickstart programma.