Van huurder bij Dockwize tot internationale multi-onderneming

Elloro is maar liefst 6 jaar huurder geweest bij Dockwize. In 2019 groeiden ze echter uit hun jasje en werd tijd voor een eigen locatie. Het bedrijf zette zijn groei verder door en breidde zich uit met verschillende online concepten waaronder recranet.com.

Voor Recranet waren de afgelopen twee jaar een bijzondere tijd. Hun belangrijkste product, het zelf ontwikkelde reserveringssysteem Recranet Booking, is namelijk afhankelijk van vakantieparken, campings, hotels en verhuurorganisaties” vertelt eigenaar Milko van Sighem. Vrijwel alle toeristische organisaties zagen hun omzet in het voorjaar van 2020 dalen door het onverwachte grote aantal annuleringen vanwege de Coronacrisis. Hierdoor werden een aantal nieuwe opdrachten binnen Recranet on-hold gezet. Een deel van het werk stond dan ook van de één op de andere dag stil.

In plaats van het onboarden van nieuwe klanten, ging Recranet direct aan de slag met het ontwikkelen van functionaliteit om bestaande klanten te ontzorgen in die heftige eerste Corona periode. Zo werd onder andere een voucherfunctionaliteit ontwikkeld. Bij elke persconferentie over actuele maatregelen vanuit de overheid volgde een golf aan annuleringen of juist nieuwe reserveringen; de voucherfunctie kwam goed van pas.

Toch keerde bij Recranet opeens het tij. Na de dip in het eerste half jaar van 2020, nam de vraag naar automatisering plotseling enorm toe. Toeristische ondernemers kampten met een grote toename aan administratieve handelingen, relatief veel recreatiebedrijven werkten namelijk nog handmatig of maakten gebruik van verouderde systemen. Hierdoor klopte men massaal aan bij Recranet. Ruim 80 campings, vakantieparken en verhuurorganisaties werden in krap een jaar tijd klant; niet alleen voor een reserveringssysteem, maar vaak ook met een nieuwe website en marketingstrategie. Dit was een absoluut record sinds de start van het bedrijf in 2015. 

Volgens Milko zit de grootste groei al lang niet meer in de ’thuismarkt’ Zeeland waar Recranet, ondanks haar relatief korte bestaan, intussen marktleider is. In het noorden van Nederland groeien ze nu erg snel. De kwaliteit van het systeem en de totaaloplossing die Recranet te bieden heeft, spreekt klanten aan. Landgrenzen zijn geen barrière voor de Zeeuwse startup; Recranet heeft intussen klanten in onder andere Denemarken, België, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Curaçao en Frankrijk.

“We hebben internationale ambities en die gaan we zeker waarmaken! Met de juiste mensen kunnen we snel gaan opschalen, het is net Silicon Zeeland hier.”

•••

Op zoek naar een bruisende omgeving om je onderneming te vestigen en te laten groeien?
Check hier de huisvestingsmogelijkheden van Dockwize!