Van computerhobby naar ondernemer in ICT wereld

Leertraject bij Atlan
Hoewel hij een aantal jaar geleden een totaal ander beroep had heeft hij zich nu helemaal verdiept in de ICT-wereld. “Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in ICT waardoor deze wereld niet nieuw is voor mij. Sinds enkele jaren ben ik hier ook serieus in gaan werken. Toen ik van een vriend uit Eindhoven de vraag kreeg om te werken bij Atlan leek me dat wel wat. Hier heb ik het afgelopen jaar dan ook veel geleerd over het vakgebied. Dagelijks leer ik nog veel bij en voor vragen of advies heb ik in deze wereld genoeg mensen waar ik naartoe kan. Sinds enkele maanden heb ik mijn eigen vestiging in Zeeland, bij Dockwize, en kan ik mij echt een ondernemer noemen,” geeft Jan-Jaap aan.

ICT-wereld naar Zeeland
Atlan biedt een compleet aanbod aan IT en ICT-diensten. De hoofdvestiging bevindt zich in Eindhoven waar zich veel concurrenten bevinden. ‘’In Eindhoven zitten veel ICT’ers, waaronder (afgestudeerde) studenten. De markt is aardig verzadigd waardoor het lastig is om nieuwe klanten te krijgen. Toch heeft Atlan al met een aantal grote namen zoals VDL GL Precision en de Technische Universiteit Eindhoven samengewerkt waardoor het zijn strepen in deze regio heeft verdiend.” Na een jaar heen en weer reizen naar Eindhoven om meer te leren over de ICT-wereld, was het tijd om naar een vestiging in Zeeland te kijken. “Omdat ik in Zeeland woon leek het ons een mooie kans om hier een extra vestiging te openen."

Innoverend en klantvriendelijk
Deskundig, nuchter, innovatief en vooral klantgericht zijn de kernwoorden van het bedrijf. Om zich te onderscheiden van de grote ICT-markt probeert het bedrijf zoveel mogelijk met de klant mee te denken en dit lastige onderwerp zo makkelijk mogelijk weer te geven. “We proberen met goede oplossingen te komen en klanten zo goed en duidelijk mogelijk te adviseren.’’

Via Contacta is Jan-Jaap in contact gekomen met Dockwize. Na een keer aanwezig te zijn geweest bij de wekelijkse netwerklunch is er besloten om een ruimte te huren. “Het is fijn om in een omgeving te werken waar ‘het leeft’. Er lopen altijd mensen rond en er worden hier diverse programma’s gehouden. Ik hoop dat ik hier verder kan groeien, nieuwe klanten ontmoet en misschien wel een collega vindt die later ons team kan versterken als Atlan nog verder is gegroeid.

 

Ook opzoek naar kantoorruimte? Bekijk hier de mogelijkheden.

Jan-Jaap Oele

Eigenaar & oprichter