Van paniek naar vertrouwen

“Mijn eerste reactie op de crisis was: dit gaat helemaal fout!”, vertelt Lydia van Verhelst Transport. “Wat als we niet meer kunnen rijden? Hoe gaan we dan al ons personeel betalen? We hadden geen enkele zekerheid. Gelukkig bleek al snel dat we niet volledig stil kwamen te staan, maar we hadden wel minder werk en alles was nog onzeker. Op dat moment zag ik het SOS-programma van Dockwize voorbij komen.” 

Toekomstbestendiger 

Zoals veel ondernemers dacht ook Lydia eerst ‘Is dit wel iets voor mij?’, maar één aspect trok haar over de streep. “Er stond bij dat het ook was om je bedrijf toekomstbestendiger te maken. Dat was voor mij de reden om me in te schrijven.” 

Waar rijden we naartoe? 

Tijdens het SOS-programma werd Lydia uitgedaagd om verder te denken dan ze altijd al deed. “Over onze doelgroepen bijvoorbeeld en welke waardeproposities we bij hen innemen. Daar had ik wel een beeld bij, maar nu is dat veel verder uitgediept. Verder heeft het programma er vooral voor gezorgd dat we bewuster zijn geworden van wat we willen bereiken. We zijn wel dagelijks bezig met transport, maar waar rijden we eigenlijk naartoe met ons bedrijf?” 

Frisse nieuwe inzichten 

Met ‘we’ bedoelt Lydia zichzelf en haar man. “Samen vormen we een VOF. We sparren regelmatig met elkaar en onze sparringpartner over het bedrijf , maar toch altijd met oogkleppen op. Het was goed om eens een ander in onze keuken te laten meekijken. Daar krijg je frisse nieuwe inzichten door. Hier moet je wel voor openstaan als ondernemer. Als je dat kunt, levert het je altijd wat op. Intensief is het wel, maar juist die intensiteit zorgt ervoor dat je op een andere manier gaat denken.” 

APK 

Lydia heeft zich nu ook ingeschreven voor het APK-programma. “Na het SOS-programma zijn we onder andere meer met online marketing gaan doen. Dit was altijd een ondergeschoven kindje binnen ons bedrijf. Maar sinds we daar aandacht aan besteden, worden we beter gevonden en heeft het ons bedrijf versterkt. Ik wil graag eenzelfde verdiepingsslag maken met andere onderdelen van ons bedrijf.”

Lydia van Verhelst Transport

•••

Wil jij je bedrijf toekomstbestendig maken? Dan is het SOS-programma voor jou!

Check www.dockwize.nl/sos 

•••

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland.