Gezocht: meer klanten!

Wil jij graag meer nieuwe klanten, maar weet je niet precies hoe? Dan is het goed om jezelf eens achter de oren te krabben: want welk probleem los jij op voor je huidige en potentiële klanten? En wie zijn die klanten dan precies? Wat hebben zij gemeen en hoe kun je hierop inspelen? In dit onderdeel van Jouw programma behandelen we de volgende onderwerpen, die we volledig afstemmen op jouw unieke situatie.

Heb je je doelgroep in beeld?

Aan wie verkoop je je product of dienst? Dit is je doelgroep. Het zijn de mensen met het probleem dat jouw bedrijf oplost. Je doelgroep heeft een gezamenlijk doel, eenzelfde probleem en ook een vergelijkbare levensstijl. Hoe leer je je doelgroep kennen? En hoe breng je die zo in kaart dat je precies weet welk aanbod relevant voor hen is?

Breng de klantreis in kaart

Zodra iemand realiseert dat hij een behoefte heeft, gaat hij op zoek naar een oplossing. Vanaf dat moment is het een potentiële klant. Op het moment dat jij een product verkoopt, sluit een klant zijn customer journey, oftewel klantreis, af. Het beslissingsproces zit erop en je klant heeft jouw bedrijf gekozen. Top, maar hoe ziet die klantreis er eigenlijk uit? Door dit in kaart te brengen, ontdek je ook eventuele verbeterpunten. Zo maak je het mogelijk dat nieuwe klanten nog sneller voor jouw bedrijf kiezen. Dus waar begint de klantreis en welke stappen worden er gezet?

De juiste marketing op het juiste moment

Je doelgroep op precies het juiste moment treffen. Dat is de uitdaging die je met marketing aangaat. Zit je potentiële klant in de oriënterende fase, waarin ‘ie vergelijkt welke aanbieders er allemaal zijn? Zorg dan dat je opvalt met een beleving. Toont deze klant vervolgens koopsignalen? Dan is het tijd om je prijsinformatie te delen. Met deze module krijg je antwoord op de vraag: hoe vorm én behoud je je klantenbestand?

In dit onderdeel van jouw programma ga je samen met je coach aan de slag met de bovenstaande onderwerpen. Gericht op jouw onderneming, product en markt. 

Heb je dit onderdeel van Jouw programma doorlopen dan...

gezocht meer klanten

Benieuwd hoe deze module bij jou past? 

Plan dan nu hieronder je intakegesprek in met een van onze coaches.  

Plan jouw intakegesprek in!

 

•••

Zijn programma

Lees hier het verhaal van Alexander Bol van Emergo Design: www.dockwize.nl/alexander-bol

Emergo Designs