Kickstart

Heb je een innovatief idee, concept of startup en sta je in de beginfase van lancering? Heb je de ambitie om te groeien en wil je je kansen vergroten? Dan biedt Dockwize jou graag ondersteuning: met het Kickstart programma lanceer je binnen drie maanden je startup op de beste, meest kansrijke en snelle manier. Aan het eind van de rit weet je of een klant op jouw product zit te wachten, heb je je eerste klanten gesproken voor lancering en heb je een onderbouwde business case voor eventueel startkapitaal.  

Waarom?

Een innovatief idee uitbouwen tot een rendabel en snelgroeiend bedrijf is niet eenvoudig. Zo’n 45% van de starters in Zeeland bestaat na 5 jaar niet meer en voor innovatieve starters ligt dit percentage vele malen hoger. De meeste startups falen doordat er geen marktbehoefte is, het geld te vroeg op is of de ondernemer of het team niet de juiste samenstelling heeft voor ondernemerschap. Maar ook omdat de prijsstelling of het verdienmodel niet klopt, of omdat de concurrentie beter is of sneller marktpositie heeft weten te pakken. 

Om je kansen als innovatief ondernemer te vergroten, doorloop je met het Kickstart programma alle stappen van innovatief ondernemerschap. We ondersteunen je bij het bouwen, valideren en de vroege groei van je startup en maximaliseren de kansen voor aansluiting op de markt. We helpen je begrijpen hoe startups werken, hoe je een vernieuwend product of innovatie ontwikkelt, hoe je het aanpast op de vraag uit de markt en welke verdienmodellen daarbij kunnen passen. Je profiteert van het netwerk, coaching, profilering en huisvesting op de innovatiehotspot van Zeeland, Dock. 

Voor wie?

Je bent een ondernemer aan de vooravond van de lancering van een innovatief product, dienst of  innovatieve startup, je wilt de haalbaarheid toetsen van je idee of je wilt je business model verder  aanscherpen en vermarkten, dan helpt het Kickstart programma bij een kansrijke lancering.   

 • Ondernemers met een vernieuwend idee, innovatie of (tech)startup 
 • Ambitie om te groeien of te versnellen 
 • Leergierig en open voor samenwerking 
 • Vroege fase van lancering of herijking.

Hoe werkt het?

De Kickstart is een mix van leren en ondernemen. De deelnemende startups spenderen 12 weken in een intensief startup incubator programma op de innovatiehotspot van Zeeland, Dock. Met wekelijkse programmasessies van een dagdeel aangevuld met kennissessies en vaardigheden naar behoefte, doorloop je alle stappen van innovatief ondernemerschap. Dit gebeurt aan de hand van de bewezen methoden voor lancering, zoals als de lean startup, effectuation en business model generation. Je past de kennis gelijk toe op het innovatieve product of dienst waar je aan werkt. 

 • Startup groep: we brengen een team van meerdere startups bij elkaar die gedurende het programma van elkaar leren en elkaar coachen. 
 • Tools: We reiken bewezen succesvolle instrumenten en technieken aan veelgebruikt bij startups voor directe toepassing in de praktijk.
 • Coaches: Je wordt omringd door ervaren coaches en experts met domein specifieke kennis, die je kunt betrekken bij de voortgang.
 • Netwerk: Je verrijkt je netwerk met partners, MKB en grote bedrijven, overheid en kennisinstellingen die je lancering kunnen versnellen.
 • Werkruimte: Gedurende 3 maanden krijg je werkruimte en faciliteiten in de innovatiehotspot Dock

Wat levert het programma mij op?

Elke ondernemer weet dat het niet eenvoudig is een innovatief idee uit te laten groeien tot een groeiende, rendabele onderneming. Hoe kom je aan (meer) klanten, hoe vergroot je je naamsbekendheid, hoe ontwikkel je een goed verdienmodel? In 12 weken leren we je hoe innoverende startups werken en hoe je dit kunt toepassen op je eigen startup. Aan het eind van de rit heb je antwoord op vragen als:

 • Zitten genoeg klanten te wachten op jouw idee of product?
 • Hoe kom je aan je beginnende of groeiende groep klanten?
 • Is het een business die waard is om in te investeren?
 • Is er perspectief op gezond rendement?
 • Welke marketing- en salestactieken zijn het meest effectief?

Na Kickstart

Wanneer je het Kickstart programma hebt doorlopen, kun je je aansluiten bij de Alumni Community. De Alumni Community is een groeiende on- en offline community met ondernemers uit de Dockwize programma’s. Lees hier meer over de Alumni Community.

Meer informatie

Wanneer je geïnteresseerd bent in het Kickstart programma kun je je opgeven voor een informatiesessie. Tijdens deze sessie krijg je meer uitleg van de programmamanager en coach(es) over de opzet van het programma. Voordat je definitief wordt toegelaten toetsen we door een intakegesprek of je aan de toelatingseisen voldoet.

Card image cap

Details

Van idee naar startup

 • Begin 2019

€ 1250,-

Programmateam

Arne Hulstein

BusinessFabriek

Jeroen van Oijen

Widea

Cindy Cats

Programma support

Dockwize