BioVoice

Het zijn niet persé de grote bedrijven die voorop lopen met innovaties, maar vaak de kleine, de slimme, de wendbare. BioVoice is het business booster programma van REWIN West-Brabant en de Green Chemistry Campus dat deze twee werelden samenbrengt. Het programma biedt kansen voor nieuwe business, in antwoord op innovatievraagstukken van grote(re) bedrijven.

Dockwize is partner van BioVoice en verzorgt diverse programmaonderdelen zoals workshops. 

Wat is BioVoice?

Heb jij een innovatief idee voor een nieuw biobased product? Kijk bij de actuele challenges of daar iets op aansluit. BioVoice helpt je met een potentiële launching customer, financiële steun en coaching en begeleiding.

Challenges

Uitgangspunt van het BioVoice-platform is de vraag van een grootbedrijf naar een biobased oplossing of een biobased product voor een bestaand probleem. Op deze website vind je deze zogenoemde biobased challenges. Heb jij een idee om met een challenge aan de slag te gaan? Of heb jij kennis die aansluit op de vraag? Kan jij met jouw netwerk iets betekenen in de zoektocht naar een passende biobased oplossing? Meld je dan aan. 

Waarom meedoen?

Omdat je grote kans hebt om nieuwe business te genereren voor jouw oplossing, idee of product. En omdat het proces ernaar toe minder inspanning vergt en minder risico’s met zich meebrengt.

Innovatiecontracten en -vouchers

Via zogenaamde ‘challenge weken’ kan je een prestigieus innovatiecontract verdienen. Doel: samen met de challenger tot oplossingen komen en nieuwe business genereren. Met het innovatiecontract en de bijbehorende -vouchers kennis en techniek in een stroomversnelling brengen. De BioVoice coaches zorgen tijdens de hele looptijd van het innovatiecontract voor ondersteuning.

De voordelen:

 • Grote kans op een launching customer
 • Coaching en begeleiding tijdens het ontwikkelproces
 • Nieuwe kennis en inzichten dankzij de challenge weeks
 • Uitbreiding van je (biobased) netwerk
 • Financiële steun d.m.v. een innovatievoucher, 
  te verzilveren binnen het biobased ecosystem, bijvoorbeeld voor:
  • Het doen van testen in een applicatiecentrum
  • Het laten ontwikkelen van een marketingcommunicatieplan
  • Het opstellen van een NDA voor het beschermen van IP
  • Toegang tot laboratoria en demofaciliteiten

Voor wie?

BioVoice is bij uitstek het innovatieplatform voor mkb’ers en start-ups met een innovatief biobased idee of product, met specifieke (biobased) kennis en/of een uitgebreid netwerk. Je hoeft niet per se een pasklaar antwoord te hebben op een challenge. Inspiratie, denkkracht, kennis en inzicht zijn wat ons betreft al een prima startpunt voor verdere ontwikkeling op weg naar een antwoord. De beste vragenstellers, de meest kritische denkers en de beste oplossingsgerichte creatievelingen nodigen wij van harte uit om aan te melden.

Van start

Aanmelden voor de challenges in de eerstvolgende call kan vanaf 1 april op het KVK platform(vanaf 18 maart kan je je al registreren).
Na het aanmelden kom je in een chat-omgeving en gaan we in gesprek over jouw bijdrage. Andere gegadigden nemen ook deel aan de chat. 
Wil of kan je jouw idee niet in detail prijsgeven, dan kan je dat ‘bewaren’ tot de challenge weeks. 
De selectie van de deelnemers vindt plaats in de week na de chatsessies.

Uitnodigingen voor de challenge weeks gaan op 1 mei de deur uit.

De challenge weeks starten op 13 mei.
Houd er rekening mee dat je in principe 2 weken full time beschikbaar bent om deel te nemen aan het programma.

Interesse?

Inschrijven kan via de website van BioVoice. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Partners

De initiatiefnemers van BioVoice zijn REWIN, Green Chemistry Campus, provincie Noord-Brabant en Rabobank. Dockwize, Impuls Zeeland, KVK en Centre of Expertise Biobased Economy zijn als partner aangesloten voor de uitvoering van het programma. Samen willen wij dat innovatieve ondernemers en talent in de circulaire en biobased economie meer ruimte en stem krijgen.

Card image cap

Details

Biobased challenges

 • maart 2019

Partners


Programmateam

Marlon Baarends

Manager Startup- en Innovatieprogramma's

Dockwize

Linda Bussem

Business Coach

Dockwize