Dockwize Community

Om als ondernemer een goede doorstart te maken na de Kickstart, krijgt de Kickstart een vervolg met de Dockwize Community: een groeiende online en offline community van alumni ondernemers uit de Dockwize programma’s, die werken aan het meest kansrijke vervolg en groei van hun onderneming. Met een online community en alumni-sessies komen de alumni startups bij elkaar om samen de ontwikkeling van ondernemerschap via dit platform een enorme boost te geven. Laagdrempelig, informeel en gericht op inhoud. Met een bewezen 'open conferentie format' geven de deelnemers zelf invulling aan het programma.

Waarom?

De Dockwize Community werkt als een stok achter de deur nadat je het Kickstart programma hebt afgerond. Je behoudt het tempo dat je hebt gemaakt tijdens de Kickstart door de zes jaarlijkse sessies waar je hands-on feedback op je vorderingen krijgt en direct hulp kan vragen waar je het nodig hebt. Je kan sparren met andere ondernemers uit de programma’s en je leert van ervaren ondernemers die hun kennis delen.

Voor wie?

Je hebt deelgenomen of bijgedragen aan een van de Dockwize programma’s, je zet door met de lancering en versnelling van je product of dienst en je wilt de principes van Kickstart vasthouden, dan helpt de Dockwize Community bij een kansrijk vervolg.

  • Alumni deelnemers van de Kickstart en Accelerator
  • Wens om door te pakken of te versnellen
  • Leergierig en open voor samenwerking
  • Actieve participatie en bijdrage
  • Optioneel ambitie voor vervolgprogramma

Hoe werkt het?

We werken volgens de bewezen startup community format: hands-on (peer) leren voor directe toepassing in de praktijk. Tijdens de zes jaarlijkse sessies van de Dockwize Community bepalen deelnemers zelf de agenda. Elke deelnemer brengt een vraag of bijdrage in en licht de vraag of bijdrage kort toe. Vervolgens worden de verschillende topics afgegaan en wordt kennis uitgewisseld tussen de ondernemers. Wanneer er op een topic extra kennis of expertise nodig is, organiseren we kennissessies en workshops naar wens. Tussen de Alumni sessies door heb je toegang tot een online (Slack) community met tips, tricks en vraag en antwoord voor eerste hulp bij vraagstukken. Daarnaast kan je gedurende het hele jaar gebruik maken van de faciliteiten van de innovatiehotspot Dockwize, centrale ruimtes, werkplekken, koffie/thee en wifi.

Wat levert het programma mij op?

  • Het (alsnog) behalen van de deliverables van Kickstart
  • Profilering binnen het Dockwize netwerk via de website en fysieke aanwezigheid in de hotspot
  • Toegang tot alle ondernemersactiviteiten van Dockwize
  • Inzicht in de vervolgstappen naar accelerator en groei

Meer informatie?

Een lidmaatschap bij de Dockwize Community van één jaar kost €200,- per deelnemer. Heb je meer vragen over de Dockwize Community of wil je je inschrijven? Neem dan contact op met Cindy Cats!

Card image cap

Details

Keep up the pace

  • 6 keer per jaar

€ 200,- per jaar

Programmateam

Marlon Baarends

Manager Startup- en Innovatieprogramma's

Dockwize

Imro Wong

Programmamanager

Dockwize

Arne Hulstein

Programmamanager

Dockwize

Jeroen van Oijen

Business Coach

Dockwize

Cindy Cats

Programmacoördinator

Dockwize