Impact Kickstart

Heb je een sociale innovatie en sta je in de beginfase van lancering? Heb je de ambitie om te groeien en wil je je kansen vergroten? Dan biedt Dockwize jou graag ondersteuning. Met het Impact Kickstart programma lanceer je binnen drie maanden jouw sociale innovatie op de beste, meest kansrijke en snelle manier.

Waarom?

Om je kansen als social enterprise te vergroten, doorloop je met het Impact Kickstart programma alle stappen van innovatief ondernemerschap met impact. We ondersteunen je bij het bouwen, valideren en de vroege groei van je social enterprise en maximaliseren de kansen voor aansluiting op de markt. We helpen je begrijpen hoe social enterprises werken, hoe je een sociale innovatie ontwikkelt, hoe je het aanpast op de vraag uit de markt en welke verdienmodellen daarbij kunnen passen. Je profiteert van het netwerk, coaching, profilering en huisvesting op de innovatiehotspot van Zeeland, Dockwize. 

Voor wie?

Je bent een sociaal ondernemer aan de vooravond van de lancering van een sociale innovatie, je wil de haalbaarheid van je idee toetsen of je businessmodel verder aanscherpen en vermarkten. De Impact Kickstart helpt bij een kansrijke lancering!

 • Ondernemers met een sociale innovatie of social enterprise
 • Ambitie om te groeien of te versnellen 
 • Leergierig en open voor samenwerking 
 • Vroege fase van lancering of herijking.

Hoe werkt het?

De Impact Kickstart is een mix van leren en ondernemen. De deelnemende social enterprises spenderen 12 weken in een intensief startup incubator programma op de innovatiehotspot Dock. Met wekelijkse programmasessies van een dagdeel aangevuld met kennissessies en vaardigheden naar behoefte. Dit gebeurt aan de hand van de bewezen methoden voor lancering, zoals als de lean startup, effectuation en business model generation. Je past de kennis gelijk toe op de sociale innovatie waar je aan werkt. 

 • Startup groep: we brengen een team van meerdere social enterprises bij elkaar die gedurende het programma van elkaar leren en elkaar coachen. 
 • Tools: We reiken bewezen succesvolle instrumenten en technieken aan veelgebruikt bij startups voor directe toepassing in de praktijk.
 • Coaches: Je wordt omringd door ervaren ondernemers alsook experts met domein specifieke kennis, die je kunt betrekken bij de voortgang.
 • Netwerk: Je verrijkt je netwerk met partners, MKB en grote bedrijven, overheid en kennisinstellingen die je lancering kunnen versnellen.
 • Werkruimte: Gedurende 3 maanden krijg je werkruimte en faciliteiten in de innovatiehotspot Dock.
 • Maatschappelijke Impact: Je leert tijdens het programma hoe je maatschappelijke impact kwantificeerbaar maakt, richting instanties, overheden en geldschieters en leert hoe de overheid jouw partner wordt
 • Showcase: Afronding van het programma met een Impact Showcase voor het verbinden van het initiatief aan potentiële partners, opdrachtgevers en social investors en fondsen en ondernemende filantropen.

Wat levert het programma mij op?

Elke sociaal ondernemer weet dat het niet eenvoudig is een sociale innovatie idee uit te laten groeien tot een groeiende, rendabele onderneming. Hoe kom je aan (meer) klanten, hoe vergroot je je naamsbekendheid, hoe ontwikkel je een goed verdienmodel? In 12 weken leren we je hoe social enterprises werken en hoe je dit kunt toepassen op je eigen social enterprise. Aan het eind van de rit heb je antwoord op vragen als:

 • Zitten genoeg klanten te wachten op jouw product of dienst?
 • Hoe kom je aan je beginnende of groeiende groep klanten?
 • Is het een business die waard is om in te investeren?
 • Is er perspectief op gezond rendement?

Na Kickstart

Wanneer je het Impact Kickstart programma hebt doorlopen, kun je je aansluiten bij de Alumni Community. De Alumni Community is een groeiende on- en offline community met ondernemers uit verschillende Dockwize programma’s. Lees hier meer over de Alumni Community.

Meer informatie?

Meer weten over deze Kickstart of andere programma's die Dockwize biedt? Vul het interesseformulier in of neem direct contact op met Cindy Cats (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Partners

De Social Impact programmalijn wordt mogelijk gemaakt door Dockwize, Sociale Innovatie Zeeland, Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, Rabobank Foundation, SWVO, KNHM Participaties, HZ University of Applied Sciences en Provincie Zeeland.

Card image cap

Details

Van idee naar startup

 • Nog onbekend

€ 1500,- ex. btw, per social enterprise

Partners


Programmateam

Marlon Baarends

Manager Startup- en Innovatieprogramma's

Dockwize

Imro Wong

Programmamanager

Dockwize

Arne Hulstein

Programmamanager

Dockwize

Jeroen van Oijen

Business Coach

Dockwize

Cindy Cats

Programmacoördinator

Dockwize