Lean Startup Course

Technologie verandert het speelveld in hoog tempo. Het is innoveren of uitsterven. Met kortere levenscycli van bedrijven, snel opkomende nieuwe technologieën en nieuwe business modellen die complete bedrijfstakken transformeren, innoveren steeds meer bedrijven samen. Ondernemerschap viert daarbij hoogtij. Startups die groter denken, sneller leren en slimmer innoveren. Dat doen ze in zogenaamde ‘ecosystemen’, samen met anderen, ver over de grenzen van de eigen organisatie heen.

Ondernemerschap kun je leren. Ondernemerschap is een proces dat mensen door te repeteren toe kunnen passen in allerlei situaties en daarmee een bepaalde vorm van weerbaarheid opbouwen. Ondernemerschap is zoveel meer dan alleen “startups”, het staat voor het vermogen van mensen om adequaat om te kunnen gaan met de steeds sneller veranderende wereld.

De Lean Startup Course is een cursus van aangeboden door Dockwize. Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van ‘ondernemen’. De basisstappen in het proces van ondernemen zijn namelijk voor iedere ondernemer hetzelfde, ongeacht het soort onderneming. De opzet van deze cursus is dan ook een mix tussen leren en ondernemen. 

Voor wie?

De Lean Startup Course staat open voor studenten met interesse in ondernemerschap en innovatie. Zowel studenten van mbo, hbo en wo kunnen deze cursus volgen. De cursus is ook toegankelijk voor internationale (Engelstalige) studenten.

Opzet Course

  1. Wat is het probleem in de markt dat je denkt op te gaan lossen? En wie hebben dat probleem?
  2. Ontdek het echte probleem
  3. Vertaal het probleem naar een oplossing
  4. Meten is weten
  5. Vertalen oplossing naar MVP om te testen
  6. Kanalen Welke kanalen ga je gebruiken om je klanten te bereiken? En hoe zet je ze in? Koppeling naar persona's etc.
  7. Verdienmodellen en financiering
  8. Pitch perfect

Meer informatie?

Meer informatie over de Lean Startup Course? Neem contact op met Marlon Baarends.

Card image cap

Details

Leer de startup basisprincipes in acht weken

  • februari - maart

Partners


Programmateam

Marlon Baarends

Manager Startup- en Innovatieprogramma's

Dockwize

Arne Hulstein

Programmamanager

Dockwize

Cindy Cats

Programmacoördinator

Dockwize