Student Kickstart (minor)

Technologie verandert het speelveld in hoog tempo. Het is innoveren of uitsterven. Met kortere levenscycli van bedrijven, snel opkomende nieuwe technologieën en nieuwe business modellen die complete bedrijfstakken transformeren, innoveren steeds meer bedrijven samen. Ondernemerschap viert daarbij hoogtij. Startups die groter denken, sneller leren en slimmer innoveren. Dat doen ze in zogenaamde ‘ecosystemen’, samen met anderen, ver over de grenzen van de eigen organisatie heen.

Ondernemerschap kun je leren. Ondernemerschap is een proces dat mensen door te repeteren toe kunnen passen in allerlei situaties en daarmee een bepaalde vorm van weerbaarheid opbouwen. Ondernemerschap is zoveel meer dan alleen “startups”, het staat voor het vermogen van mensen om adequaat om te kunnen gaan met de steeds sneller veranderende wereld.

De Student Kickstart is een volwaardige Minor van de HZ University of Applied Sciences aangeboden door Dockwize. Tijdens deze minor leer je ‘ondernemen’. De basisstappen in het proces van ondernemen zijn namelijk voor iedere ondernemer hetzelfde, ongeacht het soort onderneming. De opzet van deze minor is dan ook een mix tussen leren en ondernemen. Je leert eerst ondernemerskills waarna je ze gaat toepassen op je eigen bedrijf.

Voor wie?

De Student Kickstart Minor staat open voor studenten met interesse in ondernemerschap en innovatie. Zowel studenten van de HZ University of Applied Sciences als studenten van andere hogescholen kunnen deze minor kiezen via KiesOpMaat. De minor is ook toegankelijk voor internationale (Engelstalige) studenten.

De minor is voor studentondernemers die:

  • Een innovatief idee, prototype of concept hebben
  • In de vroege fase van product of dienst ontwikkeling staan
  • Een vernieuwend bedrijfsmodel hebben

Opzet Minor

De minor bestaat uit 2 bouwblokken van 15 EC. Alle studenten beginnen met een 15 EC blok over ondernemersvaardigheden. In dit intensieve blok leer je de nodige ondernemerschapsvaardigheden. Je maakt kennis met de lean startup methode en de nadruk ligt op jou als ondernemer, in plaats van op het ondernemingsidee.

In blok 2 ga je je bedrijfsidee lanceren en je geleerde ondernemerskills toepassen op je eigen bedrijf. Je ontwikkelt je startup aan de hand van de methodieken lean startup, effectuation en business model generation. Je past de kennis gelijk toe op het innovatieve product of dienst waar je aan werkt. Zo doe je hands-on direct ervaringen op voor de meest kansrijke start van je innovatie. Aan het eind van de rit heb je een innovatie die is gevalideerd in de markt, je eerste klanten om goed te kunnen lanceren en een business case voor eventueel benodigd startkapitaal.

Meer informatie?

Meer informatie over de Student Kickstart? Neem contact op met Peter van Dijk.

Card image cap

Details

van idee naar startup

  • Begin september

Deelname voor studenten is gratis

Partners


Programmateam

Marlon Baarends

Manager Startup- en Innovatieprogramma's

Dockwize

Arne Hulstein

Programmamanager

Dockwize

Cindy Cats

Programmacoördinator

Dockwize