Winnaars Zeeuwind Innovatie Challenge 2021

In januari 2021 startte  Zeeuwind en Dockwize de Zeeuwind Innovatie Challenge 2021. Hierin daagden zij (startende) ondernemers, studenten, MKB’ers, bewoners (organisaties) en corporates  uit om met oplossingen te komen om hernieuwbare energie op te wekkendie het Zeeuwse landschap verrijken. Geen dijken vol zonnepanelen en een Westerschelde vol windmolens dus, maar ideeën die het kenmerkende Zeeuwse landschap behouden voor de generaties na onsNa uitgebreide selectieweken en een intensief traject met Dockwize coaches en Zeeuwind  experts werden gistermiddag de winnaars van de challenge bekend gemaakt.

Het winnende team van de Zeeuwind Innovatie Challenge is...

 
Jos Westerbeke van Camping Olmenveld.

 

Jos Westerbeke uit Serooskerke wint de Zeeuwind Innovatie Challenge met zijn ontwerp voor een overdekte parking met zonnepanelen en laadpalen ten bate van elektrische auto’s. Om agrariërs in de omgeving in geval van droogte te helpen is een groot waterbassin met drijvend zonnepark opgenomen in het plan. De jury vindt in Jos een gedreven ondernemer die schone energie in praktijk weet te brengen en diverse innovaties mooi samenbrengt in een holistisch systeem waar afvalwater als product circulair is. Jos  wint als prijs 30.000 euro aan vouchers om zijn idee verder te ontwikkelen en kan niet wachten om het idee te realiseren. 
 
winnaar_zeeuwind_innovatie_challenge_2021Van links naar rechts: Marjan Brandes (Manager Coöperatie Zeeuwind), Marten Wiersma (oud gedeputeerde en lid RvC Zeeuwinden Jos Westerbeke, winnaar van de challenge  (Camping Olmenveld). 
Fotocredits: Martijn Fincke

De aanmoedigingsprijs is gegaan naar... 

Guido en Leon Pladdet van het Lodewijk College.

De aanmoedigingsprijs gaat naar de jonge broers Guido (12 jaar) en Leon Pladdet  (16 jaar) van het Lodewijk College. Zij kunnen rekenen op ondersteuning van Zeeuwind om hun plannen voor hun idee met als naam de ‘Wind- en water wokkel’ een stap verder te brengen.Via de Wind- en Waterwokkel kan energie opgewekt worden door wind of door het benutten van regenwater. Het helpt particulieren om op eenvoudige en betaalbare wijze zélf energie op te wekken waardoor duurzame energie voor iedereen toegankelijk is en het Zeeuwse landschap ongedeerd blijft. De Zeeuwind jury is zo enthousiast over deze eenvoudig toepasbare oplossing dat er contact wordt gezocht met andere partijen om het idee te realiseren. 

 

Aanmelden |  Voorwaarden | Jury | Aanmeldingen | Deelnemers Challenge Weken | Veelgestelde vragen | Perskit