Aanmeldingen

home

Joop van Liere
initiatief: Samen sterk voor schone lucht

Met dit initiatief wordt duurzaam besef gecreëerd wat iedereen afzonderlijk kan doen om de leefomgeving schoon te houden door middel van een cultureel plan voor bewustwording. Een monumentale openingsact met Zeeuwse muziek, bijpassende historische beelden en een reeks animatieclips over uiteenlopende klimaatproblemen.

Martijn van Eerden en Jermo de Lange
initiatief: Green Reduction

Met het initiatief Green Reduction wordt straatverlichting op wegen uitgezet wanneer er geen auto in de omgeving is. Hiermee wordt 60% van de energie bespaard in tegenstelling tot wanneer de straatverlichting continu brandt.

Tara Schuilwerve, Saman Groep
initiatief: Opwekken van groene energie voor iedereen bereikbaar

Het opwekken van groene energie voor iedereen bereikbaar maken door zonnepanelen een tweede leven te geven. Hergebruiken van goed functionerende oude zonnepanelen tegen een lager tarief voor gezinnen met een lager stroomverbruik en een lager budget. 

Adrie Neufeglise, Mar Aalders en Marien Boonman
Initiatief: Maak onze regio duurzamer en Werkgroep Bomenbuurt Middelburg

Met dit initiatief worden huurders van de bomenwijk Middelburg gestimuleerd on mee te doen aan de energietransitie door het gemeenschappelijke gebouw duurzaam te maken i.c.m. energieopslag en gestuurde stroomopwekking. De meeropbrengst wordt verdeeld onder de huurders.

Elmer van Gurp, Isoenergy BV
Initiatief: Leeghaalunit spouwmuurisolatie

Met dit initiatief kan op een innovatieve en betaalbare wijze, bestaande na-isolatie verwijderd worden uit spouwmuren van woningen welke zijn na-geïsoleerd in de jaren '80 en '90. Deze woningen kampen vaak met vochtproblematiek en verouderde, uitgezakte isolatiematerialen waardoor de woning onvoldoende is geïsoleerd.

Roland van der Klauw, Wocozon
Initiatief: zonnepanelen voor sociale huurders

Met dit initiatief worden sociale huurwoningen in Zeeland voorzien van zonnepanelen waardoor sociale huurder kunnen profiteren van eigen opgewekte stroom.

Coen Schiebaan, Energiek Zeeland
Initiatief: WZI simpel doen

Met dit initiatief kan het verschil in temperatuur van CV systemen verminderd worden door de gebruiker zelf door de procedure hiervoor aan te passen in duidelijke taal.

Arjen Jongepier
Initiatief: duurzaam energie abonnement

Met dit initiatief worden bewoners gestimuleerd om verduurzaming van de woning te financieren en vertrouwen te hebben in de prestatie van de investeringen. Door de besparingen terug te laten vloeien in het fonds kunnen met die besparingen weer nieuwe bewoners worden geholpen.

Bart Bergmans, Sanura
initiatief: Flatmate

Het initiatief Flatmate helpt Zeeuwse woningcorporaties om eenvoudig energie te besparen onder de douche zodat ze hun woningvoorraad kunnen verduurzamen zonder te breken en verbouwen in plaats van met omslachtige badkamerrenovaties.

Walter Jansen
Initiatief: Zacht drinkwater, ga er verstandig meer om

Het initiatief verlaagd de hardheid van het drinkwater waardoor het energieverbruik verlaagd wordt door minder kalkafzet wat positieve effecten oplevert, zoals een langere levensduur van het drinkwater en minder schaarste in droge periodes.

Rickert Pos
Initiatief: Stroomversnellers

Het initiatief Stroomversnellers helpt inwoners van Zeeland om zonder voorinvesteringen meerjarig eigen energie op te wekken, waarmee ook elektrisch verwarmen een haalbaar alternatief wordt en energie armoede in Zeeland krachtig wordt tegengegaan.

Daan Zaat
Initiatief: Solar Sedum

Het initiatief Solar Sedum helpt particuliere huiseigenaren om daken te voorzien van groen en zonnepanelen zodat er zowel ruimte wordt gemaakt voor biodiversiteit en groen als duurzame energie wordt opgewekt.

Maurits Vos
Initiatief: Tarnoc

De Tarnoc Turbineketel helpt woningeigenaren om woningen snel aardgasvrij te maken zodat huizen duurzaam en energiezuinig kunnen worden verwarmd in plaats van de bestaande cv-ketel.

Albert Dorland
Initiatief: Escom

Escom is een totaalconcept voor het verduurzamen van gestapelde bouw. Het initiatief helpt bewoners van portiekflats om over te stappen naar duurzame warmte zodat men duurzaam gaat verwarmen in plaats van met gas.

Jan Pellis
Initiatief: Powerfolio

Powerfolio is een digitale tool en helpt bewoners om grip te krijgen op hun eigen energietoekomst zodat doelen haalbaar worden binnen hun eigen financiële planning.

Marty de Jonge, Add-Vision
Initiatief: Aanpak bestrijding energiearmoede

Het initiatief aanpak bestrijding energiearmoede helpt betreffende huishoudens in Zeeland om de grondoorzaken daarvan aan te pakken zodat een structurele impact op langere termijn word behaald en deze huishoudens een significant kleiner deel van hun inkomen aan energie gaan besteden.