Zijn passie voor online maakt van Elloro een succes

Nog heel even en ze gaan het vertrouwde nest verlaten: het team van Elloro verhuist naar een nieuw kantoor in Middelburg. Ze groeien uit hun jasje en dus is het tijd voor een eigen locatie. En wanneer huurders met deze reden afscheid nemen is het Dockwize cirkeltje rond.

Het begon allemaal bij Milko, die tijdens zijn opleiding Communication & Multimedia Design zijn onderneming ‘Elloro Design’ start. “Het ontwerpen van drukwerk en het ontwikkelen van websites is waar ik mij aan het begin vooral mee bezig hield. Na enkele jaren besloot ik mij te focussen op ‘high end’ maatwerk websites, webapplicaties en online marketingcampagnes. Daar ligt mijn expertise, interesse en passie.”

Zoektocht naar een creatieve hotspot

Na een tijd vanuit huis te werken, gaat hij op zoek naar een creatieve hotspot waar ondernemers (flex-)ruimtes kunnen huren. “Zoals diverse andere provincies dit bieden. Het aanbod in Zeeland was destijds zeer beperkt. Totdat ik hoorde van het initiatief Dok41.”

En zo geschiedde. Elloro huurt werkplekken in een gezamenlijk kantoor in - toen nog - Dok41 met andere flexwerkers en zorgt er sinds 2008 voor dat klanten online succesvol worden. “Een betere uitstraling, engagement, leads, omzetstijging, business optimalisatie, online vraag en aanbod of merkbeleving; iedere organisatie is anders en heeft unieke (online) doelstellingen. Wij bieden effectieve oplossingen op maat die passen bij de organisatie van onze klant. Dit doen we door een combinatie van diverse online expertises.”

In de tussentijd bevalt de werkruimte in Dockwize goed. “We hebben fijne mensen om ons heen en dankzij het netwerk hebben we veel mensen ontmoet en interessante samenwerkingen kunnen opzetten.”

Milko over Dockwize

Over de jaren heen groeien ze, huren eigen kantoren en breiden uit met verschillende online concepten zoals recranet.com (een geavanceerd en innovatief alles-in-1 online reserveringssysteem voor toerisme en recreatie), horécards.nl (een platform waarmee men eenvoudig menukaarten kan bestellen uit een collectie designs) en vallop.nl (videoproductie, fotografie en virtuele tours).

Uitzwaaien en doorgroeien

En nu is het tijd voor de volgende stap. “Ondanks dat we fijne werkplekken huren bij Dockwize en er een hoop bruikbare faciliteiten aanwezig zijn, merken we dat we behoefte hebben aan een eigen locatie, vooral vanwege de uitbreiding van het team. We hebben eind 2018 een pand gekocht in Middelburg waar we kunnen doorgroeien.” De verbouwing en verhuizing zijn in volle gang. Nog even en ze gaan over. Klein begonnen bij Dockwize en succesvol zwaaien wij ze uit; het cirkeltje is rond.

Nog een laatste advies van Milko:  “Doe wat je leuk vindt! Maar vooral: als je gaat ondernemen moet je goed in kunnen schatten waar de kansen (niet) liggen.”