BioVoice

Challenges: van vraagstuk naar oplossing

Let op: BioVoice update ivm coronacrisis

•••

Het zijn niet persé de grote bedrijven die voorop lopen met innovaties, maar vaak de kleine, de slimme, de wendbare. BioVoice is het business booster programma van REWIN West-Brabant en de Green Chemistry Campus dat deze twee werelden samenbrengt. Het programma biedt kansen voor nieuwe business, in antwoord op innovatievraagstukken van grote(re) bedrijven.

Dockwize is partner van BioVoice en verzorgt diverse programmaonderdelen zoals workshops. 

Wat is BioVoice?

Heb jij een innovatief idee voor een nieuw biobased product? Kijk bij de actuele challenges of daar iets op aansluit. BioVoice helpt je met een potentiële launching customer, financiële steun en coaching en begeleiding. Uitgangspunt van het BioVoice-platform is de vraag van een grootbedrijf naar een biobased oplossing of een biobased product voor een bestaand probleem. 

Waarom meedoen?

Omdat je grote kans hebt om nieuwe business te genereren voor jouw oplossing, idee of product. En omdat het proces ernaar toe minder inspanning vergt en minder risico’s met zich meebrengt.

Innovatiecontracten en -vouchers

Via zogenaamde ‘challenge weken’ kan je een prestigieus innovatiecontract verdienen. Doel: samen met de challenger tot oplossingen komen en nieuwe business genereren. Met het innovatiecontract en de bijbehorende -vouchers kennis en techniek in een stroomversnelling brengen. De BioVoice coaches zorgen tijdens de hele looptijd van het innovatiecontract voor ondersteuning.

De voordelen:

 • Grote kans op een launching customer
 • Coaching en begeleiding tijdens het ontwikkelproces
 • Nieuwe kennis en inzichten dankzij de challenge weeks
 • Uitbreiding van je (biobased) netwerk
 • Financiële steun d.m.v. een innovatievoucher, 
  te verzilveren binnen het biobased ecosystem, bijvoorbeeld voor:
  • Het doen van testen in een applicatiecentrum
  • Het laten ontwikkelen van een marketingcommunicatieplan
  • Het opstellen van een NDA voor het beschermen van IP
  • Toegang tot laboratoria en demofaciliteiten

Voor wie?

BioVoice is bij uitstek het innovatieplatform voor mkb’ers en start-ups met een innovatief biobased idee of product, met specifieke (biobased) kennis en/of een uitgebreid netwerk. Je hoeft niet per se een pasklaar antwoord te hebben op een challenge. Inspiratie, denkkracht, kennis en inzicht zijn wat ons betreft al een prima startpunt voor verdere ontwikkeling op weg naar een antwoord. De beste vragenstellers, de meest kritische denkers en de beste oplossingsgerichte creatievelingen nodigen wij van harte uit om aan te melden.

Ronde 1 BioVoice levert 13 innovatiecontracten op

Check hier de aftermovie! 

Interesse?

Wil je als startup of bedrijf meer weten over dit programma? Ga dan naar de website van BioVoice. Wil je weten wat Dockwize kan betekenen in programma ontwikkeling en invulling? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Partners

De initiatiefnemers van BioVoice zijn REWIN, Green Chemistry Campus, de provincie Noord-Brabant en  Rabobank. Dockwize, Impuls Zeeland, Centre of Expertise Biobased Economy en Midpoint Brabant zijn als partner aangesloten voor de uitvoering. BioVoice is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Regiodeal Midden- en West-Brabant.

Card image cap

Details

Doe mee met één van de biobased challenges en maak kans op een innovatiecontract!

 • Start 2 maart 2020

Partners


Programmateam

Marlon Baarends

Manager Startup- en Innovatieprogramma's

Dockwize

Imro Wong

Programmamanager

Dockwize

Jeroen van Oijen

Business Coach Expert

Dockwize

Cindy Cats

Programmacoördinator

Dockwize

Renate Witkowski

Content Specialist

Dockwize