Geschiedenis

 

Dockwize begon ooit als project Kenniswerf Zeeland. Een plek voor innovatie in Zeeland, waar de samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid centraal staat. Innovatie, ondernemerschap en werkgelegenheid worden vanuit Kenniswerf Zeeland gestimuleerd. Dok41, het pand aan de Edisonweg 41, biedt op dat moment kantoorruimte voor innovatieve startups en heeft ook een loods aan de Voltaweg. 

2018

Op 1 juli 2018 bundelen Kenniswerf Zeeland, Dok41, HZ University of Applied Sciences (HZ) en NV Economische Impuls Zeeland (Impuls) hun krachten om dé innvatiehotspot van Zeeland te worden; Dockwize is geboren.

HZ en Impuls

Binnen Dockwize is Impuls verantwoordelijk voor de tak Innnovatiefinanciering en HZ voor de tak Onderzoek. De totale dienstverlening draagt vanaf dat moment de naam Dockwize voor een eenduidige uitstraling. Mét behoud van de eigen identiteit voor Impuls en HZ. De merknamen Kenniswerf Zeeland en DOK41 komen volledig te vervallen, waarbij DOK41 onderdeel wordt van het totaalconcept van Dockwize. De doorontwikkeling van de Kenniswerf tot Dockwize is mogelijk gemaakt met geld dat het Rijk beschikbaar heeft gesteld op basis van het Rapport Balkenende.

Programma's

Met de lancering van de nieuwe organisatie starten ook de programma's van Dockwize. Met de programma's, in de vorm van workshops en trainingen, helpt Dockwize ondernemers met het realiseren van hun bedrijfsidee of innovatievraagstuk. Eén van de doelen is een toenemend aantal innovatieve startups in Zeeland met een groeiambitie, welke vervolgens uitgroeien tot duurzame, rendabele ondernemingen. Initiatieven die bijdragen aan de groei van banen en de economische stabiliteit en leefbaarheid van Zeeland. De programma’s duren, afhankelijk van de behoefte, van één dag tot zes maanden. Een nieuwe stap in het bouwen aan de toonaangevende Zeeuwse bedrijven van morgen.

Huisvesting en faciliteiten

Het karakteristieke pand aan het Kanaal door Walcheren was van 1954 tot 1971 in gebruik als centrale voor de elektriciteitsvoorziening in Zeeland en nu al jaren de thuisbasis van Dockwize en de vele innovatieve bedrijven die bij ons gevestigd zijn. De huisvesting in combinatie met de faciliteiten van Dockwize zijn inmiddels uitgegroeid tot die van een bruisende incubator. Met flexwerkplekken, kantoren, loodsunits, vergaderzalen, een grote eventzaal tot 150 personen én een eigen brasserie in huis is Dockwize een inspirerende en levendige netwerk-, huisvestings-, evenementen- en vergaderlocatie in Zeeland.

Events

Het hele jaar door organiseert Dockwize kosteloze events. Evenementen, netwerkbijeenkomsten en kennissessies voor innovatieve starters, gevestigde ondernemers, adviseurs, ZZP’ers en studenten. Iedereen uit Zeeland die kennis en expertise wil delen en opdoen, zijn netwerk wil verbreden en mogelijkheden wil ontdekken voor het aangaan van nieuwe samenwerkingen is van harte welkom bij één van de events van Dockwize.

 dockwize voormalig PZEM gebouw Vlissingen Zeeland startups