Succesverhalen

Startende ondernemers die groeien: dát is succes!

Gestart met één loodsunit en uitgroeien tot een internationaal bedrijf of Nederland veroveren met een nieuw product: dát is ondernemen met succes.

Bij Dockwize zien we talloze ondernemers die starten en doorgroeien tot een succesvol en groot bedrijf. Maar hoe doen deze ondernemers dit en wat is hun verhaal? Een aantal voorbeelden vind je hier ter inspiratie!

Seacommerce zit niet stil

Het bedrijf Seacommerce, dat sinds 2 jaar gevestigd is in Dockwize, zit niet stil. Het nieuwste project van het jonge bedrijf is dan ook niet het eerste succesverhaal van Niels Steenbakker en Sil Moelker, de eigenaren van Seacommerce.
  • Niels Steenbakker & Sil Moelker
  • Eigenaar & oprichter

Kaasletters veroveren Nederland

De chocoladeletter krijgt een geduchte concurrent. De kaasletter maakt zijn opmars in Nederland. Wat begon als een verzoekje in een Zeeuwse boerenwinkel, is inmiddels een enorme hit. Met zijn e-commerce start-up Seacommerce toverde Dock’er Niels een niche product om in een landelijke hype. Met het unieke businessmodel van het jonge bedrijf investeren Niels en Sil met hun technische kennis en ondernemerschap in veelbelovende projecten.
  • Niels Steenbakker
  • Eigenaar & oprichter

Van een kantoor in Dock naar een woonwerkvilla op het EdisonPark

Ondernemer Leon Driessen timmert met zijn bedrijf Cue Cre8ion flink aan de weg. Voorheen gevestigd in Dock, inmiddels runt hij zijn bedrijf vanuit een eigen bedrijfspand. De enorme groei die het bedrijf doormaakt en door heeft gemaakt, maakte het mogelijk te kiezen voor wonen en werken op het EdisonPark in Vlissingen. Onderdeel van het Kenniswerf terrein en op steenworp afstand van Dock, bestaande uit woningen met ruimte voor een eigen kantoor.
  • Leon Driessen
  • Eigenaar & oprichter

Snel inspelen op ontwikkelingen

In 2012, toen nog onder de naam LedsProgress, is Illuxtron International gestart in (het voormalige) DOK41 met twee units in één van de loodsen aan de Voltaweg. "Het flexibele huisvestingsconcept bood ons als groeiende onderneming de mogelijkheid om gefaseerd uit te breiden." aldus eigenaar Quinten van de Vrie. Van twee units groeide Illuxtron in rap tempo naar acht units -  of wel één hele loods. Om verdere groei te kunnen bewerkstelligen, verhuisde Illuxtron in 2015 naar een andere locatie op de Kenniswerf in Vlissingen.
  • Quinten van de Vrie
  • Eigenaar & oprichter