Minor Innovative Entrepreneurship

Minor Innovative Entrepreneurship

Voor studenten die willen ondernemen

In het eerste en tweede semester van ieder schooljaar biedt de HZ University of Applied Sciences de minor Innovative Entrepreneurship aan in samenwerking met Dockwize, de innovatiehub voor ondernemerschap en innovatie in Zeeland. Deze minor bestaat uit twee blokken van 10 weken (=15 ECTS per blok). 

Na 10 weken rond je het Skills programma af en maak je een keuze tussen twee vervolgprogramma’s. Studenten die hun eigen bedrijf willen doorzetten kunnen kiezen voor het Kickstart programma. Studenten die liever samenwerken met grote organisaties kunnen kiezen voor het Intrapreneurship programma.

Entrepreneurial Skills programma (15 ECTS)

Het Entrepreneurial Skills programma duurt 10 weken waarin je je kennis en kunde over ondernemerschap ontwikkelt. We trainen je om ondernemerschap in de praktijk te brengen en we leren je hoe je achter de wensen en behoefte van je klant kunt komen.

In deze 10 weken zijn er wekelijks 3 sessies van één volle dag. Deze sessies bestaan uit workshops over de Lean Startup methode. Lean Startup is een beproefde methode om nieuwe en succesvolle bedrijven te starten door zo snel en goedkoop mogelijk de juiste match tussen product en markt te vinden. Je leert je idee om te zetten in een product, door te meten hoe de klant reageert op jouw product en leert of het product moet worden bijgesteld. Met de Lean Startup methode focus je op de essentie van wat jouw bedrijf succesvol maakt wanneer je een product of dienst ontwikkeld.

Onze benadering van de Lean Startup methode betekent ook dat je vanaf dag één aan je eigen bedrijf werkt. Met de verschillende tools die je krijgt aangereikt kan je direct de bevindingen die je in de sessies doet valideren.

Kickstart programma (15 ECTS)

Het Kickstart programma duurt 10 weken en helpt je bij het valideren van jouw (schaalbare) bedrijfsidee en het vinden van je eerste klant. Het programma richt zich op het echt starten van jouw bedrijf en het vinden van jouw product-markt fit. Je wordt aangemoedigd om de volgende stap te nemen in het valideren van jouw doelgroep en hun wensen en behoeften.

Aan het eind van het programma heb je een gevalideerd overzicht van jouw doelgroepen, hun wensen en behoeften en hoe jouw product daar de oplossing voor is. Gebaseerd op die informatie heb je op zijn minst een basis product (of prototype) om de behoeften van jouw markt te schatten. Je leert hoe je een marketing en sales plan opzet en welke communicatiemiddelen je moet gebruiken om je potentiële klant te bereiken. Ook wordt gekeken naar het juridische gedeelte van jouw onderneming. Tot slot lopen we door de verschillende mogelijkheden om je verdienmodel op te zetten en hoe je investeringen aantrekt wanneer je die nodig hebt.

Aan het eind van het programma pitch je jouw onderneming aan stakeholders, investeerders en potentiële klanten.

Intrapreneurship programma (15 ECTS)

Het Intrapreneurship programma duurt 10 weken en focust op het worden van een intrapreneur (= ondernemende medewerker). Dit programma is bedoeld voor ambitieuze en ondernemende studenten die besloten hebben (nog) geen eigen onderneming te starten of (nog) geen idee hebben.

Gedurende dit programma werk je in teams aan de implementatie van een innovatief project in een bestaande organisatie. Samen met de bedrijfseigenaar of projectmanager werk je aan een uitdagend project. De beste manier om je skills als een intrapreneur te verbeteren! 

Je leert hoe je je ondernemers skills kan inbrengen in een project en hoe je samenwerkt als een volwaardig teamlid. Na dit blok weet je alles over projectmanagement en het implementeren van innovaties in een bestaand bedrijf. Je rondt dit blok af met een overtuigende pitch voor stakeholders, investeerders en eindgebruikers.

Cursusoverzicht en aanmelden


Programma sessies: 2 blokken van 10 weken (Skills Program + Kickstart of Intrapreneurship programma) 4-5 volledige dagen elke week:
• Plenair programma van 1 dag
• 1-daagse feedback en coachsessie
• 2-3-daagse work-outopdracht

Aanmelden

Studeer je aan de HZ? Dan meld je je aan via Osiris. Studeer je aan een andere hogeschool? Dan kun je je aanmelden via Kies op Maat. of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deadline aanmelding tweede semester: 1 december 2023

De minor loopt van: 5 februari 2024 tot 5 juli 2024.

Geschikt voor: 3e jaars studenten die goed gemotiveerd zijn en een ondernemende houding of innovatief idee hebben met minimaal P + 45 EC!

Card image cap

Details

Ben je op zoek naar een unieke en uitdagende manier om je ondernemersvaardigheden te versterken? Onze minor Innovative Entrepreneurship biedt je de kans om de theorie van het ondernemerschap te leren en deze meteen in de praktijk te brengen.

  • Inschrijven vóór 01-12-2023

Inschrijven

Partners


Programmateam

Cindy Cats

Programmacoördinator

Arne Hulstein

Programmamanager

Dockwize

Jeroen van Oijen

Business Coach

Pascal Kartan

Manager Ondernemersprogramma's