Minor Innovative Entrepreneurship

Minor Innovative Entrepreneurship

Voor studenten die willen ondernemen

Wil jij weten hoe het is om ondernemer te zijn en je eigen bedrijf te runnen? Dan is onze minor Innovative Entrepreneurship wat voor jou! Deze minor is dé kans om je ondernemersvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer van onze ervaren businesscoaches en laat je inspireren om jouw idee om te zetten in een succesvolle onderneming.

Deze minor wordt gegeven door Dockwize, de innovatiehub voor ondernemerschap en innovatie in Zeeland, gevestigd in de oude energiecentrale in Vlissingen. Het bruist hier van de energie! We hebben al meer dan 900 ondernemers geholpen met het zetten van de volgende stap in hun onderneming met programma’s, innovatieve challenges en spraakmakende events. Ook bieden we kantoor- en vergaderruimtes aan, hebben we een breed netwerk in én buiten de regio en helpen we studenten met het ontdekken van hun ondernemerskwaliteiten.

Waarom je deze minor wil doen:

 • Binnen 20 weken bouw jij je idee uit tot een eigen bedrijf;  

 • Ontwikkel jezelf als ondernemer;  

 • Leer je sterke kanten kennen en verhoog je zelfvertrouwen in de zakelijke markt;  

 • Ga je aan de slag met persoonlijk leiderschap en samenwerking met anderen;

 • Leer pitchen, ideeën onderbouwen, netwerken en alle ins- en outs van het ondernemerschap; 

 • Krijg tips, tricks en inspiratie van onze ervaren businesscoaches en experts; 

 • Inspiratiesessies van ondernemers, van net startende tot ervaren.  

 • Uitbreiden van je netwerk, je komt in contact met stakeholders en mogelijke klanten.

Wat jij meeneemt? 

 • Een hands-on mentaliteit: jij wil werken aan je dromen of uitzoeken of het ondernemerschap echt zo tof is als je denkt (spoiler: ja!)

 • Je hoeft nog geen idee te hebben voor je met de minor begint

 • Minimaal P + 45 EC

Praktische zaken 

Deze minor bestaat uit 2 blokken van 10 weken. Eén blok staat gelijk aan 15 ECTS. Het eerste blok is het Entrepreneurial Skills programma.  

Tijdens het Entrepreneurial Skills programma leer je de ins- en outs van ondernemerschap. Je ontwikkelt vaardigheden waar je heel je leven wat aan hebt. Met boeiende workshops over de beproefde Lean Startup methode, leer je hoe jij de juiste match maakt tussen je product en je klant. De focus ligt op het realiseren van jouw businessidee naar een échte onderneming. Je werkt dus vanaf dag één aan het realiseren van je eigen bedrijf. Je krijgt twee dagen per week sessies, waarbij je direct de tools in handen krijgt om je nieuwe kennis om te zetten in actie. 

Heb je blok één voltooid? Dan kies je zelf hoe je de komende 10 weken verder wil. Je kunt kiezen tussen het Kickstart programma (15 ECTS) of het Intrapreneurship programma (15 ECTS). 

Kickstart programma

Het Kickstart programma is geschikt voor jou als je verder wil met je bedrijfsidee uitbouwen. We ondersteunen je bij het vinden van jouw doelgroep, geven je de tools om je eigen sales- en marketingplan te schrijven en helpen je je eerste klant vinden. 

Intrapreneurship programma

Liever toch ondernemend zijn in teamomgeving? Tijdens het Intrapreneurship programma ontwikkel je je ondernemende vaardigheden verder in teamomgeving. Werk samen met bedrijfseigenaren aan innovatieve projecten binnen bestaande organisaties en verbeter je skills als intrapreneur. Na afronding van dit programma ben je klaar voor een overtuigende pitch voor stakeholders, investeerders en eindgebruikers. 

Aan het einde van de minor lever je een plan in marketing, sales, legal of finance, afhankelijk van jouw situatie, op en staat niets het ondernemerschap meer in de weg.

Ready? 

Mooi! Je werkt 4 à 5 dagen aan deze minor. Op maandag starten we de week met een gezamenlijke sessie waarin we het thema van die week aftrappen. Op dinsdag kan je met de check in check out feedback vragen tijdens een coachingsessie. De woensdag is get out of the building dag en ga je op pad om je fieldresearch te doen en valideren. Donderdag geven ondernemers inspirerende sessies. Op vrijdag is het show and tell en laat je zien wat je hebt gedaan die week en krijg je daar feedback op.

Dus waar wacht je nog op? Meld je aan en unlock your potential! 

Aanmelden

Studeer je aan de HZ? Dan meld je je aan via Osiris. Studeer je aan een andere hogeschool? Dan kun je je aanmelden via Kies op Maat. of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Card image cap

Details

Ben je op zoek naar een unieke en uitdagende manier om je ondernemersvaardigheden te versterken? Onze minor Innovative Entrepreneurship biedt je de kans om de theorie van het ondernemerschap te leren en deze meteen in de praktijk te brengen.

 • Inschrijven vóór 1 juni 2024

Inschrijven

Partners


Programmateam

Cindy Cats

Programmacoördinator

Jeroen van Oijen

Business Coach

Arne Hulstein

Programmamanager

Elvire Verpoorte

Communicatiespecialist