Zeeuwse jeugd aan de slag met energietransitie

Document 1: Artikel_uit_Rabobank_Dichterbij_2_2019.pdf

YESC is begonnen! YESC? Ja, de Young Energy Society Challenge, waar de Zeeuwse jeugd z’n schouders gaat zetten onder de grootste uitdaging van dit moment: de energietransitie.

De officiële start van YESC kan je bijna niet ontgaan zijn. Want het startschot werd gegeven in het bijzijn van Prinses Beatrix! Dat was op 15 juni 2019 in Vlissingen, tijdens de viering van het 250-jarig bestaan van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen. Dit genootschap is ook de initiatiefnemer van YESC. YESC wordt ondersteund door Stichting Zeeuwse Publieke Belangen, het fonds voor de Zeeuwse energietransitie.


Onderzoek

Programmadirecteur Tilly Stroo vertelt enthousiast: ‘YESC is een idee van het Comité Jeugd onder voorzitterschap van Barbara Oomen, professor aan University College Roosevelt. Het plan is om de hele Zeeuwse jeugd, van leerlingen uit groep één tot en met studenten, onderzoek te laten doen naar concrete maatregelen om de Zeeuwse energietransitie te versnellen.

Lees het volledige artikel (.pd) uit het magazine 'Dichterbij' van Rababank Walcheren/Noord-Belveland.

 

bron: Dichterbij Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, editie 2 - 2019

•••

Dockwize is een samenwerkingspartner van YESC. Voor de doelgroep jongeren 17+ organiseren we bootcamps: we helpen de jongeren van een eerste idee tot een businesscase. 

  • Artikel_uit_Rabobank_Dichterbij_2_2019.pdf Download