Wie wordt het Zeeuwse familiebedrijf van 2018?

Op maandag 8 oktober is de jubileumeditie van de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award. Die avond wordt voor de vijfde keer deze bijzondere award uitgereikt aan een Zeeuws familiebedrijf. In samenwerking met Baker Tilly Berk, de Zeeuwse Rabobanken en Adriaanse van der Weel Advocaten is Zeeland Business weer op zoek naar een Zeeuws familiebedrijf die het verdient om eens in het zonnetje gezet te worden.

Een onafhankelijke vakjury kiest de winnaar. De vakjury bestaat uit economen, mensen uit het bedrijfsleven en toonaangevende bestuurders. Nadrukkelijk gaat het niet om ‘het beste familiebedrijf van het jaar’. De jury kijkt dit jaar vooral naar het HR beleid. Deelnemers kunnen zich onderscheiden door bijvoorbeeld te laten zien hoe zij werknemers behouden bij het bedrijf en binnen Zeeland, de werknemerstevredenheid verhogen of hoe zij aanstormend talent begeleiden. Op deze manier kan in principe ieder Zeeuws familiebedrijf aanspraak maken op deze award, ook bedrijven die al eerder zijn genomineerd. Van de prijs moet ook een inspirerende werking uitgaan naar alle Zeeuwse bedrijven.

Winnen van award gaf personeel een enorme boost

Vorige jaar ging de felbegeerde titel naar Sinkegroep uit Kruiningen. Lau Sinke: “Het moment dat de jury op het bedrijf langskwam vond ik best spannend. We waren heel gedreven om te laten zien hoe we opereren. Achteraf hoorden we dat de jury vooral onze innovaties erg kon waarderen.” Heeft het ons als bedrijf extra klanten of opdrachten opgeleverd? “Of het direct opdrachten oplevert weet ik niet, dat is lastig te meten. Maar het is zeker een bevestiging dat we goed en professioneel op dreef zijn. Voor ons als bedrijf heeft deze prijs wel een enorme boost gegeven, ook bij het personeel. We zijn er oprecht trots op.”

In Zeeland is het overgrote deel van de bedrijven een familiebedrijf. Wat niet veel mensen weten is dat het percentage aan familiebedrijven in Zeeland rond de 85 procent zit. Om deze bedrijven eens wat extra aandacht te geven begon in 2014, in samenwerking met Baker Tilly Berk Accountants een mooie traditie om ieder jaar een Zeeuws Familiebedrijf Award uit te reiken. Inmiddels zijn de Zeeuwse Rabobanken en Adriaanse van der Weel Advocaten alweer enige tijd aangesloten en wordt nu in 2018 de lustrum editie van deze mooie award uitreiking georganiseerd.

Nomineer kandidaten

We roepen graag de Zeeuwen op om bedrijven te nomineren voor deze bijzondere award, omdat het gaat om een bijzonder bedrijf en niet per se het grootste bedrijf. Aanmelden kan tot en met 14 september 2018 via www.zeelandbusiness.nl/zfvhj2018. Nadat uit de genomineerden de finalisten zullen zijn bepaald, zal er vervolgens wegens de vele stemmen van vorige editie opnieuw een publieksstemmingsactie geopend worden waarbij het publiek invloed kan uitoefenen op het bepalen van de winnaar.

Alvast aanmelden voor de uitreiking? Dat kan hier!