Webinarserie ‘Zeeuwse sectoren in transitie: from zero to hero’ • 4 webinars

Op donderdag 8 april presenteerden tweedejaars Commerciële Economie studenten hun onderzoeksresultaten naar diverse trends binnen een aantal sectoren in de webinarserie Zeeuwse sectoren in transitie: from zero to hero. Hierbij zijn de Zeeuwse trends afgezet tegen landelijke trends. Door dit te doen, worden Zeeuwse bedrijven, organisaties en startups ondersteund met relevante informatie, kennis en methoden. Hiermee kunnen zij zich verder ontwikkelen en inspelen op trends die actueel zijn in hun branche, om zo nog meer toegevoegde waarde te kunnen leveren.

Per webinar is één trendsectorcombinatie uitgelicht en kwamen niet alleen de studenten aan het woord, maar ook een expert uit het werkveld. De webinars zijn vanaf nu terug te kijken.

Eiwittransitie in Zeeland en de omgekeerde keten

Hoe kunnen verkooppunten invloed uitoefenen op het eetgedrag van de consument? 

Gastspreker: Jos Hugense (Meatless)
Jos is CEO van Meatless in Goes sinds 2006. Producten van Meatless worden gebruikt als grondstof of ingrediënten in de productie van vegetarische of veganistische voeding.

Welke plek heeft veiligheid in offshore onderhoud aan Zeeuwse windparken?

Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van veiligheid binnen het offshore windonderhoud en welke invloed heeft dit op de core business van de dienstverlenende organisaties die hierbij betrokken zijn? 

Gastspreker: Marcella Croes-Schalken
Marcella is Vice President Development & Strategy van Modern American Recycling Services en eigenaar van Offshore Insights B.V. Marcella heeft bovendien meer dan 20 jaar ervaring in de Offshore Maintenance business.


Dit webinar is onderdeel van het OPZuid project Smart Maintenance Labs.

Smart Maintenance Labs

Circulair bouwen in Zeeland. Hoe ver staan we?

Welke partijen en samenwerkingsverbanden zijn er landelijk en welke kennis hebben zij over het hergebruiken van bouwmaterialen?  

Gastspreker: Taco Tuinhof
Taco is sinds 1990 actief als Architect bij Rothuizen Architecten. De ontwerpen van Rothuizen Architecten bieden oplossingen voor ruimtelijke uitdagingen en zijn toekomstbestendig, functioneel en duurzaam.


Offshore windparken zijn booming, maar is de Zeeuwse arbeidsmarkt er klaar voor? 

Het gaat in deze webinar om de verschuiving in de Zeeuwse offshore windsector van de focus op bouw naar andere thema’s zoals onderhoud en het organiseren van human capital in de regio. Deze verschuiving roept veel vragen op over opleidingen en omscholingen. 

Gastspreker: Erwin Coolen
Erwin is directeur van Echt, een transitiebureau dat kennis, ervaring, vaardigheden en netwerk inzet voor bedrijven, onderwijs en overheid om de energietransitie te versnellen. Erwin is een zelfbenoemd Energie Transition Optimist en deelt graag zijn kennis!