Digitaal Doen Zeeland helpt ondernemers digitaliseren

Digitaliseren. Ja, doen! Maar hoe dan?! Met die vraag worstelen tegenwoordig veel Zeeuwse mkb-bedrijven. Natuurlijk willen ze hun producten en diensten digitaal kunnen aanbieden en maar wat graag zouden ze robots inzetten in hun productieproces of op hun akkers. Maar waar begin je nou zoiets? Het antwoord is vanaf nu: bij Digitaal Doen Zeeland. Sinds kort hét platform voor de Zeeuwse ondernemer die zijn producten, diensten of processen wil digitaliseren.

Flinke ambitie

Digitaal Doen Zeeland heeft de ambitie om 1: in totaal 2.000 Zeeuwse mkb-bedrijven te bereiken en inspireren en 2: om minimaal honderd daarvan concreet op weg te helpen bij het maken van een digitaliseringsslag.

Praktische tips

De komende drie jaar gaat Digitaal Doen Zeeland actief aan de slag om Zeeuwse ondernemers te inspireren, stimuleren en hen digitalisering te helpen realiseren. Tijdens events, workshops en bedrijfsbezoeken deelt het platform kennis en krijgen ondernemers praktische tips waar ze direct mee aan de slag kunnen. Vanaf 2022 biedt Digitaal Doen Zeeland ook een programma aan waarin ze ondernemers begeleidt in de implementatie van nieuwe toepassingen.

Startevent op 20 mei

Donderdag 20 mei vindt het eerste event plaats, de aftrap van het platform. Diverse ondernemers delen hun succesverhalen en oud-formule 1 coureur Robert Doornbos vertelt over de digitale evolutie van de autosport. Deelname aan deze en andere activiteiten van Digitaal Doen Zeeland is gratis.

Meld je nu aan via www.digitaaldoenzeeland.nl

MKB deal 

Digitaal Doen Zeeland wordt mede mogelijk gemaakt door de MKB deal van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met deze deal geven de initiatiefnemers, NV Economische Impuls Zeeland en Dockwize, een boost aan brede digitalisering van het mkb in de provincie Zeeland, met als doel de concurrentiekracht te behouden en schaalvoordelen beter te benutten. Het programma focust specifiek op drie terreinen: digitalisering, skills-ontwikkeling en innovatiestimulering. 
Meer informatie over Digitaal Doen Zeeland en aanmelden voor het evenement op 20 mei, kan vanaf 20 april via www.digitaaldoenzeeland.nl.