Ageeth van Maldegem promoveert op onderzoek naar belang van diepgaand klantinzicht bij mkb

Ageeth van Maldegem, onderzoeker en coördinator van het kenniscentrum Ondernemen en Innoveren van de HZ University of Applied Sciences, heeft donderdag 8 april met succes haar promotieonderzoek afgerond aan de Cranfield University in het Verenigd Koninkrijk. Zij heeft onderzocht hoe organisaties in het midden- en kleinbedrijf (mkb) in Zeeland diepgaand klantinzicht creëren en gebruiken in innovatieprojecten.

Bron: HZ.nl

Diepgaand klantinzicht - inzicht in de latente behoefte van (potentiële) klanten – is een belangrijke succesfactor voor vernieuwende en vaak duurzame innovaties. Deze liggen aan de basis voor langetermijnoverleving en successen van bedrijven, maar vergen ook behoorlijk wat competentie en middelen.

Ageeth van Maldegem 2

Specifieke eigenschappen

Ageeth’s onderzoek is belangrijk, omdat het focust op het midden- en kleinbedrijf. Dit is een groep bedrijven waarvoor minder aandacht is in de academische literatuur, maar die wel heel specifieke eigenschappen en processen kent. Het is bovendien een groep bedrijven die sterk is vertegenwoordigd in Zeeland en een belangrijke kracht kan zijn voor duurzame vernieuwing.

Door te laten zien hoe diepgaand klantinzicht effectief kan worden ingezet, toont Ageeth aan hoe grote en duurzame innovaties binnen het handbereik van het mkb kunnen komen. De uitkomsten van het promotieonderzoek komen tot uiting in concrete handleidingen en worden toegepast in opleidingsprogramma’s van de HZ University of Applied Sciences.

Belangstellenden die meer informatie willen, kunnen een mail sturen naar Ageeth via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

•••

HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren is onderdeel van HZ University of Applied Sciences en partner van Dockwize.