De Delta Water Challenge is begonnen

Wat is er nodig voor een toekomstbestendige Delta? Studenten, ondernemers, medewerkers en andere professionals worden uitgedaagd om samen aan de slag te gaan tijdens de Delta Water Challenge. Op donderdag 6 september vond het lanceringevenement en eerste meetup van deze Challenge plaats, bij creatieve hotspot Dock in Vlissingen.

Ruim 70 deelnemers werden welkom geheten door gedeputeerde Harry van der Maas van de provincie Zeeland en kregen uitgebreid uitleg over het programma. Daarna gingen de deelnemers aan de slag met de 'deep dive'; een creatieve sessie waarbij de uitdagingen van deze Challenge onder de loep werden genomen met behulp van experts.

De Delta Water Challenge vraagt de deelnemers namelijk om innovatieve oplossingen te bedenken voor twee uitdagingen:

  1. Hoe kun je de stad toekomstbestendig inrichten, waarbij je rekening houdt met de gevolgen van klimaatverandering?
  2. Hoe kun je de kwaliteit en beleving van de Veerse Dam met het aangrenzende gebied tot de Oosterscheldekering als waterkering vergroten?

Wil jij ook bijdragen aan een toekomstbestendige Delta?

Op 20 september (Rotterdam), 27 september (Vlissingen) en 4 oktober (Middelburg) vinden de volgende meetups plaats! Voor meer informatie en tickets kijk je op www.deltawaterchallenge.com

De Delta Water Challenge is een initiatief van Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, Waterschap Scheldestromen, Evides Waterbedrijf, HZ University of Applied Sciences, Dockwize en Outside Inc.