Machinekamer van windturbine in de KAAP!

Na de opening van de KAAP op 14 april 2021, is vorige week een nacelle in het innovatiepunt aangekomen. Een nacelle is de machinekamer van een windturbine. Deze gaat gebruikt worden voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van smart maintenance in de windindustrie. Dit gebeurt onder leiding van WorldClassMaintenance Fieldlab Zephyros, één van de koplopers van de KAAP.
 

 20210504 192628 1024x461

Onderhoudsoplossingen

Het gaat om een Vestas V66 nacelle die beschikbaar wordt gesteld door Prior Group, een andere partner van de KAAP. Onderwijs en het bedrijfsleven gaan de nacelle samen gebruiken voor de ontwikkeling van slimme gedigitaliseerde en gerobotiseerde onderhoudsoplossingen. Gericht op het dichterbij brengen van de ambitie van Fieldlab Zephyros: Zero downtime & Zero on-site maintenance. Het transport van de nacelle en het plaatsen ervan in de KAAP is onder leiding van het gespecialiseerde F&B Windpower succesvol uitgevoerd.

Iets voor jou?

Programmaleider Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van Fiedlab Zephyros doet de uitnodiging aan Zeeuwse bedrijven die hier ook aan mee willen werken, om zich te melden via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

•••

Dockwize is een van de initiatiefnemers en aanjager van test-, ontwikkel- en demolocatie de KAAP en biedt ondernemers hiermee de volgende stap in innovatie.