€200.000 subsidie voor slimme drones en opening innovatiecentrum

Op donderdag 22 juli ontvingen Terra Inspectioneering, innovatie hub Dockwize, ArboMag en EPC Boiler uit handen van gedeputeerde Jo-Annes de Bat en wethouder John de Jonge een subsidiecheque van € 200.000 van de Provincie Zeeland voor hun gezamenlijk initiatief: Robotic Inspections - Maintenance in de Zeeuwse energie-industrie. 

Zeeland in Stroomversnelling

De subsidie, genaamd Zeeland in Stroomversnelling, wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten die de Zeeuwse economie versterken. Dit jaar reikt de provincie subsidie onder andere uit aan projecten die zich focussen op monitorings- en inspectietechnieken, zoals geautomatiseerde en zelflerende technieken, kunstmatige intelligentie en inspectiedrones. In totaal gaan elf Zeeuwse bedrijven aan de slag om hiermee diverse werkzaamheden efficiënter, veiliger en gemakkelijker te maken.

Veiligere energie-installaties door innovatieve drone oplossingen

Een van de projecten die de subsidie ontvangt, is Robotic Inspections - Maintenance in de Zeeuwse energie-industrie. Dit project wordt geïnitieerd door Terra Inspectioneering BV, innovation hub Dockwize, ArboMag Advies-en Opleiding BV en EPC Boiler Products & Services. Het doel van dit project is enerzijds het ontwikkelen van een high tech inspectiedienst middels drones en robotica om efficiënter en veiliger inspecties aan energie-installaties uit te voeren. Anderzijds heeft het project als doel innovatie in de Zeeuwse industrie en Maintenance sectoren te versterken en aan te jagen.

Ontwikkel- test- en demonstratielocatie van duizend vierkante meter

Binnen het project wordt een tijdelijke ontwikkel- test- en demonstratielocatie (OTD) ontwikkeld als aanloop naar een permanente OTD locatie. Dit innovatiecentrum van maar liefst duizend vierkante meter, genaamd KAAP, is in april geopend in een loods aan de Edisonweg in Vlissingen en is bestemd voor ondernemers die nieuwe producten en innovaties willen testen, ontwikkelen en demonstreren.

Uitreiking subsidie door gedeputeerde

Initiatiefnemers Terra Inspectioneering, Dockwize, ArboMag en EPC Boiler ontvingen voor dit project op donderdag 22 juli een subsidie cheque van € 200.000 van gedeputeerde Jo-Annes de Bat. Na een kort ontvangst van de genodigden door Marlon Baarends, directeur van Dockwize, was er tijd voor een bezoek aan de werkplaats van Terra Inspectioneering en kreeg De Bat een workshop dronevliegen in de KAAP. Tot slot werd de cheque overhandigd.