Nieuwe huurder én partner: Q-Aviation

De Dockwize community is een heel toffe huurder en partner rijker. Sinds kort heeft Q-Aviation zijn kantoor bij ons gevestigd en staat hun deur altijd open voor ambitieuze startups.

Het verhaal van Q-Aviation leest als een jongensboek. Martijn en Jermo, een verkoper en ingenieur, verveelden zich bij hun gezamenlijke werkgever. In de overtuiging ‘dit kunnen we zelf beter’ besloten ze in 2016 Q-Aviation op te starten, een bedrijf in verlichting voor helikopterplatforms. Binnen een jaar stroomden tal van orders binnen, ontwikkelden ze twintig nieuwe producten en hadden ze vijf man personeel. Drie jaar later waren dat er 25 in Nederland en 12 in hun eigen fabriek in Turkije.

Heftig begin

Ging het zo makkelijk, zonder slag of stoot? “Nee, zeker niet”, biecht Martijn op. “De beginperiode was heel heftig. Als verkoper blufte ik mijn weg door de markt, maar achter de schermen moest Jermo het nog wel zien waar te maken qua ontwikkeling. Daar hebben we menig conflict over gehad.” “We stonden in eerste instantie lijnrecht tegenover elkaar en moesten elkaar ook nog als persoon leren kennen”, vult Jermo aan. Maar juist door deze clashes hebben de heren elkaar ontzettend goed leren kennen. Jermo: “We weten nu dat er niets is waar we samen niet uitkomen. Dat is een heel fijne gedachte.”

Groeiprogramma Dockwize

Vorig jaar kwamen Martijn en Jermo op een belangrijk punt in hun onderneming: ze zagen nog volop kansen, maar konden deze door tijdgebrek niet verzilveren. Jermo: “We werkten teveel in, in plaats van aan ons bedrijf. Dat wilden we veranderen en dus schreven we ons in voor het Groeiprogramma van Dockwize. Sindsdien is er veel veranderd.”

Ondernemen!

De heren stelden twee directeuren aan zodat ze zelf tijd kregen om te ondernemen. Daarin gaan ze nu helemaal los. Martijn: “We zijn met diverse nieuwe bedrijven en samenwerkingen bezig. Hiermee gaan we nieuwe lampen in nieuwe markten ontwikkelen. Het eerste nieuwe bedrijf zal in februari van start gaan en de volgende ondernemingen in maart en juni.

Partner van Dockwize

Martijn en Jermo zochten naar een kantoor, apart van de operationele kant van hun bedrijf – of bedrijven inmiddels – zodat ze zich vol op het ondernemerschap kunnen storten. Dat kantoor vonden ze bij Dockwize. Jermo: “Dockwize is innovatief, altijd met nieuwe dingen bezig. Daarom wilden we ons hier vestigen. Hier kunnen we aan onze business werken, maar ook in contact komen met andere ondernemers met toffe ideeën en concepten. Hen willen we graag op weg helpen. Daarom zijn we ook partner van Dockwize geworden.”

Loop eens binnen bij Q-Aviation

Heb je een startup en wil je eens sparren met ervaringsdeskundigen? Ben je op zoek naar een partij die jou met tips of productiefaciliteiten kan helpen? Loop eens binnen bij Q-Aviation! “We weten, hebben en kunnen veel om jou op weg te helpen”, aldus Martijn. “Zelf hebben we successen behaald, maar zijn we ook vaak genoeg op ons bek gegaan om je ook daarin tips te kunnen geven. En met onze productiefaciliteiten kunnen we je ook in praktische zin op weg helpen.” En Jermo: “Het gaat ons daarbij niet om een order of gewin. Een goedlopend bedrijf hebben we al. Het belangrijkste is dat we ons willen focussen op wat we leuk vinden, en dat is jou kunnen helpen. Dus stap zeker eens binnen. Je bent altijd welkom!”