Terugblik meetup 2 Delta Water Challenge

Afgelopen donderdag vond Meetup 2 van de Delta Water Challenge plaats. Ditmaal waren we te gast in het moderne kantoor van Evides Waterbedrijf in Rotterdam.

 Er waren ruim 40 ondernemers en studenten aanwezig om aan de slag te gaan met de twee uitdagingen; de toekomstbestendige stad en kustverdediging Veerse Dam.

Tijdens de intensieve sessie gingen de aanwezigen in de weer met post-its, stiften, stickers en andere materialen die werden ingezet tijdens het brainstormen. Door middel van verschillende creatieve technieken werden de deelnemers uitgedaagd om zoveel mogelijk ideeën te bedenken die wel eens kunnen leiden tot een oplossing voor de uitdagingen.

Het resultaat is een groot aantal ideeën die meegaan naar Meetup 3. Deze Meetup zal op donderdag 27 september plaatsvinden bij HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Dan gaan de deelnemers aan de slag met het creëren van een prototype. De creatieve middag werd afgesloten met een goed verzorgde borrel.

Delta Water Challenge

Met de Delta Water Challenge willen we young professionals stimuleren om nieuwe innovatieve, creatieve, betaalbare en toepasbare ideeën te ontwikkelen om zo een duurzame en vitale Zeeuwse delta te creëren waarin burgers veilig kunnen blijven wonen, werken en recreëren. Om kennis te maken met de challenge en een eerste stap te zetten richting oplossingen organiseren we een reeks van 4 meetups bij de verschillende partners. Iedere meetup bestaat uit een algemeen introductie deel en een workshop deel die aansluit op de vorige meetup.

Wil jij bijdragen aan een toekomstbestendige Delta?

Op 27 september (Vlissingen) en 4 oktober (Middelburg) vinden de volgende Meetups plaats. Voor meer informatie over deze Meetups kijk je op www.deltawaterchallenge.com.