''De leukste stageplek die ik had kunnen wensen''

Blog Jorik Schut, stagiair Commerciële Economie

Geen één dag bij Dockwize ziet er hetzelfde uit. Events organiseren, meehelpen bij draaidagen, content maken en het werven van nieuwe prospecten. Bij Dockwize krijg je de kans om je te ontwikkelen waarin jij dat wil. In deze blogpost vertelt Jorik zijn ervaringen bij Dockwize en hoe hij zijn stageperiode meemaakt.

Wat spreekt je het meest aan bij Dockwize?

De losse en informele werksfeer spreekt mij heel erg aan. Het is een bruisende omgeving waar altijd iets valt te beleven. Gezellige collega´s en een leuke community vol met ondernemers maken elke werkdag weer anders. Het is geen saaie stage van 9 tot 5, de dag vliegt voorbij en je hebt genoeg taken die buiten het kantoor plaatsvinden. Dockwize heeft vaak meerdere stagiaires tegelijkertijd. Ik zit met Wahine – mijn mede stagiair – in een eigen kantoor die gezellig is ingericht. Fijn om een eigen plek te hebben om te focussen. Omdat er zoveel bedrijven in het Dockwize gebouw zitten ontmoet je tijdens de lunch meerdere stagiaires. Zij zijn soms zelf ook ondernemer. Leuk en handig om zo je netwerk te vergroten. 

Welke taken vind je het leukst om uit te voeren bij Dockwize?

Van tevoren content maken en dit vervolgens volgens een duidelijke structuur inplannen in Hootsuite. Ik vind het fijn om dingen vooruit te plannen. Denk hierbij aan deze blogpost die al een maand geleden is gemaakt en ingepland zodat die vandaag vanzelf online zou komen. Verder vind ik de afwisseling in taken hier leuk. De ene dag mag je een jurylid filmen voor een challenge, de andere dag help je bij het organiseren van een event, word je gevraagd een marketingplan te maken of als razende reporter op pad te gaan. Er is veel ruimte voor eigen initiatief. Het Dockwize team kijkt samen met jou welke werkzaamheden bij je passen of waar je van kunt leren. 

Tekst overig 2022 1

Zie je jezelf na je stage wel bij Dockwize werken?

Ik zie mezelf zeker bij Dockwize werken. Ik kan hier veel leren, niet alleen van mijn Dockwize collega´s maar ook van de rest van de ondernemers in dit pand. Er komen wel eens onbekende community leden spontaan naar mij toe en zeggen dingen als: ´Hey, ik heb even je website bekeken en ik heb wat tips voor je´. Dit soort dingen spreken mij als ondernemer erg aan.

Wie zou volgens jou perfect binnen het team van Dockwize passen?

Als Dockwize teamlid moet je naar mijn mening creatief, ondernemend en een teamplayer zijn. Je kan hier je creativiteit zijn gang laten gaan om de gekste, de slimste en de leukste ideeën te bedenken. Het bruist bij Dockwize van de ondernemers, het is daarom een pluspunt als je zelf ook ondernemer bent of een ondernemend karakter hebt. Verder is het belangrijk dat je een goed kan samenwerken, natuurlijk werk je ook zelfstandig maar het is wel een must om in teamverband een goede toevoeging te zijn. 

 

Lijkt een stage bij Dockwize je wat? Stuur dan nu een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.