SOS-partner De Zeeuwse Verzekeringen

Wat een innovatie hub en verzekeraar gemeen hebben? Een heleboel als je het Leo Remijn, directeur van De Zeeuwse Verzekeringen vraagt. Hij sloot dan ook graag aan bij de Partner-modules van het SOS-programma.

“Via het Zeeuws Participatie Fonds (ZPF) hebben we al jaren lijntjes lopen met Economisch Impuls Zeeland en zo kwamen we in 2020 ook op het pad van het SOS-programma van Dockwize. We zagen meteen overeenkomsten in hun doel en het onze.''

1

Ondernemers helpen

Allereerst was en is het SOS-programma gericht op hulp aan Zeeuwse ondernemers en een groot deel daarvan is klant bij ons. Het voelde dus goed om via deze weg iets voor ze te kunnen betekenen, want ook wij zien hun pijn. Sommigen kunnen tijdelijk hun verzekeringspremie niet meer betalen en natuurlijk helpen we hen dan met uitstel van betaling en passende maatwerkoplossingen. Maar als ze ook op andere manieren geholpen kunnen worden, dragen we daar graag aan bij.  

Partners in business

Wat dat betreft zijn Dockwize en De Zeeuwse echt partners in business: we willen allebei dat ondernemers weerbaar zijn of worden tegen risico’s en dat de continuïteit van hun onderneming gewaarborgd blijft. Het effect dat corona nu op veel ondernemers heeft, is in die zin goed te vergelijken met een brand. Ineens word je door een risico overvallen, stagneert je omzet en komt het aan op de weerbaarheid van je bedrijf. 

2e parallel: preventie

Met verzekeringen kun je risico’s deels opvangen, maar ook preventie speelt een grote rol. Alleen zien we dat daarbij vaak de overtuiging ‘mij overkomt dit niet’ het wint van de investering in tijd en geld. Ook daarin zie ik een parallel met Dockwize. Deze uitspraak sprak me erg aan: ‘Veel ondernemers werken vooral in hun bedrijf en niet vaak genoeg aan hun bedrijf.’ Dat is ook een vorm van preventie en daarom is het juist zo goed dat ondernemers tijdens het SOS-programma echt áán hun bedrijf werken.

Natuurlijk! 

Het was dan ook geen moeilijke keuze of we de Partner-modules van het SOS-programma wilden ondersteunen. Natuurlijk! Via een financiële bijdrage maken we deze graag mede mogelijk. Inhoudelijk laten we de invulling ervan over aan de specialisten van Dockwize. Die hebben daar het meeste verstand van. Wij kijken vanaf de zijlijn graag mee en hopen dat ook bij dit tweede programma weer veel ondernemers weerbaarder worden.”

•••

Wil jij aan de slag om je bedrijf toekomstbestendig te maken? Wacht niet langer en klik hier voor meer informatie!