App Lekkerder gaat viraal

De bewuste consument weet al langer: lokaal je boodschappen doen is beter. Voor je portemonnee, de aarde én de boer.

Sinds de boerenacties weten steeds meer mensen boerderijwinkels te vinden, zo merken ze ook bij Lekkerder bij de Boer. De app voor boerderijwinkels bij jou in de buurt, ontwikkelt door Vlissinger Thomas Siahaya, staat al de hele week op nummer 1 in alle hitlijsten van de App Store. ,,Dit gaat door het dak!” 

Lekkerder bij de Boer is een platform dat boeren en consumenten samenbrengt en rechtstreeks kopen bij de boer makkelijker maakt. Het platform voor groente- en fruitstalletjes, vers automaten, melktaps, imkerijen, wijngaarden en andere verkooppunten ziet het aantal accounts de afgelopen week explosief stijgen. “Het gaat om duizenden accounts per dag”, bevestigt initiatiefnemer Thomas Siahaya. “Ook op social media zien we onze volgersaantallen met meer dan 1.500 per dag stijgen.” 

Lekkerder bij de Boer heeft als droom de productieketen van boer naar consument te verkorten. Op social media krijgt de app deze week veel sympathie omdat je door rechtstreeks bij de boer te kopen, hen zo een hart onder de riem kunt steken. Onder consumenten ook bekende Nederlanders waaronder Marga Bult. Zij tweet: ‘Voor boerderij winkels bij jou in de buurt, ga naar: www.lekkerder.nl Doen mensen!’ 

Ook boeren melden zich in grote getalen bij het platform aan. Siahaya: “Ook zij zoeken de consument steeds vaker rechtstreeks op via een stalletje of winkeltje op het eigen erf. Voor hen is het alleen een flinke uitdaging om gevonden te worden door de consument. Dat is waar Lekkerder bij de Boer voor zorgt. Eigenaren van boerderij verkooppunten kunnen zich gratis aanmelden. 'Ruim 1200 hadden dat al gedaan, maar sinds de groeiende sympathie voor boeren zien we een versnelde toename van honderden boerderij verkooppunten per dag. Mensen krijgen meer begrip voor de situatie van de boeren en willen iets doen, iets bijdragen. Dat kan bijvoorbeeld door rechtstreeks bij de boer te kopen. Op www.lekkerder.nl vinden consumenten een overzicht van boerderijwinkels bij hen in de buurt’.  

Wil je ook een succesvolle groei doormaken met jouw bedrijf? Volg dan een programma op maat van Dockwize! Check voor alle info dockwize.nl/jouw-programmma