Wie is Dé Pionier van Zeeland in 2018?

Welke persoon, onderneming of organisatie in of uit Zeeland heeft zich de afgelopen tijd het meest als pionier weten te onderscheiden en daarmee een positief beeld gegeven over de provincie en de kansen in Zeeland? Wie zal dit jaar de Zeeuwse PioniersPrijs winnen? De vijf genomineerden of finalisten zijn bekend:

  • Coöperatie Zeeuwind, Teus Baars, Vlissingen www.zeeuwind.nl. De Zeeuwse coöperatie voor duurzame energie die er graag samen met haar leden voor zorgt dat Zeeland verduurzaamt.
  • Kingfish, Ohad Maiman & Kees Kloet, Kats www.kingfish-zeeland.com. Kingfish Zeeland kweekt biologische, duurzame vis op het land, die bekend staat om de zeer goede smaak.
  • KlusMetPlus, Bas van de Kruisweg, Jordi van der Meijden, Harm van Liere, Oostdijk www.klusmetplus.nl. KlusMetPlus is een social-start-up die eenzame mensen en ouderen koppelt aan jongeren die klusjes voor ze kunnen doen.
  • Seaweed Harvest Holland, John van Leeuwen & Julia Wald, Kerkwerve www.seaweedharvestholland.nl. Seaweed Harvest Holland is zeer succesvol -Europees marktleider- in het kweken en verhandelen van zeewier: de voedingsstof en grondstof van de toekomst.
  • Set Vexy Videoproductions, Debbie en Roald Jansen, ‘s-Heer Arendskerke www.setvexy.nl. Set Vexy maakt onder andere videoclips voor wereldberoemde artiesten, zoals Mika, Tiësto, Afrojack, Universal Music, Sony, Warner en meer. Hippe creativiteit, gewoon uit Zeeland.


Tot 24 november kun jij hier je stem uitbrengen en mede bepalen wie de winnaar wordt. 

De prijs wordt 24 november uitgereikt tijdens het jaarevent van De Zeeuwse Connectie, een feestelijke bijeenkomstt voor actieve en betrokken Zeeuwen van binnen en buiten Zeeland, in het Abdijcomplex in Middelburg.

Meer informatie: www.zeeuwsepioniersprijs.nl