GAZPACK Innovatie en Verkenning - Lokale Mogelijkheden

Document 1: Dockwize_artikel_magazine_2023.pdf

Gazpack, als dochteronderneming van Airpack, zet zich in voor internationale samenwerking en innovatie op het gebied van duurzame energie. Dit artikel werpt licht op de kansen die het bedrijf heeft ontdekt in zijn zoektocht naar nieuwe mogelijkheden. Gazpack specialiseert zich in het omzetten van biogas naar biomethaan, een groen gas dat kan worden gebruikt voor koken, verwarming en als voertuigbrandstof. Bovendien heeft het bedrijf expertise in het extraheren en omzetten van H2S en CO2 uit biogas in bruikbare producten.

Sleutelpartner

Een sleutelpartner in deze reis is Dockwize. Dockwize werkt samen met een breed scala aan partners, waaronder overheidsinstanties, educatieve instellingen en financiële organisaties, om bedrijven te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling. We bieden op maat gemaakte programma's en verbinden klanten met netwerkpartners voor financiering en kennis. Dit partnerschap richt zich specifiek op het versnellen van zakelijke kansen, met name in de sectoren energie, water en voedsel.

Gazpack benadrukt de urgentie van het ontwikkelen van duurzame oplossingen en streeft ernaar zelfstandig te opereren, zonder afhankelijk te zijn van overheidsfinanciering. Dit is vooral belangrijk in de context van de stijgende gasprijzen en de groeiende afhankelijkheid van Nederland van geïmporteerd gas. Het bedrijf is vastberaden om minstens één lokaal pilotproject te realiseren en is actief op zoek naar lokale en regionale partners om de vraag naar biomethaan en de ontwikkeling van de toeleveringsketen voor duurzame energie te onderzoeken.

Deze samenwerking met Dockwize heeft Gazpack in staat gesteld om hun visie te verbreden en nieuwe manieren te verkennen om hun activiteiten uit te breiden. Door samen te werken en te leren van verschillende partners, hebben ze nieuwe mogelijkheden ontdekt voor het benutten van hun producten, terwijl ze tegelijkertijd andere partijen bevoordelen. Dit alles wijst op een toekomst waarin Gazpack niet alleen lokaal, maar ook internationaal een significante impact kan hebben op de markt voor duurzame energie.

Wil je het hele artikel lezen? Bekijk dan de onderstaande PDF.

 

  • Dockwize_artikel_magazine_2023.pdf Download