Inschrijving Boost The Energy Transition Challenge geopend

Stichting Zeeuwse Publieke Belangen (SZPB) en Dockwize dagen ondernemers, onderzoekers en andere vernieuwers uit om innovatieve plannen te ontwikkelen voor de energietransitie in Zeeland. Zij kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de energiechallenge 'Boost the Energy Transition' en maken kans op financiële ondersteuning tussen €50.000 en €250.000 euro. De challenge is geopend tot 22 maart 2024.

Wat is het probleem?

De energietransitie staat voor aanzienlijke uitdagingen. Met de groeiende vraag naar elektriciteit en het stijgende aanbod ervan, worden we geconfronteerd met netcongestie. Tegelijkertijd tonen studies aan dat elektriciteit slechts tot 50% van de toekomstige energiemix kan uitmaken. Om deze reden is het van cruciaal belang om de ontwikkeling van een klimaatneutraal gas- en warmtenetwerk in Nederland te versnellen, parallel aan de groei van het elektriciteitsnetwerk.

De uitdaging

Hoe kunnen we binnen twee jaar met innovatieve projecten en pilots in Zeeland aantonen dat we de diverse energienetten op een veel intelligentere manier kunnen benutten en laten samenwerken, met als doel de energietransitie te versnellen?

Doe mee met de challenge

Met innovatieve projecten en pilots in Zeeland willen we binnen twee jaar aantonen dat we energienetten efficiënter en in samenhang kunnen inzetten, en zo de energietransitie kunnen versnellen. Ga de uitdaging aan, doe mee aan de challenge en ontvang 6 maanden aan begeleiding door coaches en experts. Bouw aan je projectplan, met als doel een kansrijke aanvraag in te dienen voor subsidie bij het fonds van Stichting Zeeuwse Publieke Belangen.

Inschrijven

Bouw mee aan het energiesysteem van de toekomst! Inschrijven kan tot 22 maart 2024 via dit inschrijfformulier.

Get Unlocked

Get Unlocked is het challenge programma van innovatiehub DockwizeWe scouten wereldwijd innovatieve start-ups, studenten en mkb’s (innovators) om samen met Zeeuwse bedrijven (challengers) oplossingen te vinden voor uitdagingen op de thema’s water, voedsel en energie.