Succesvolle Synergy Hackathon 2024

Van 1 tot 3 februari gingen wij 48 uur lang een hackathon in tijdens Synergy Hackathon 2024. Met veel plezier kijken wij terug op 3 inspirerende dagen waar we met een team hebben gewerkt aan een oplossingsrichting voor het verduurzamen en verbeteren van de betrouwbaarheid van het energienetwerk van de TU Delft.

synergy 1

Samen met Unify.energy en WorldStartup willen we niet praten over, maar bouwen aan lokale duurzame energiegemeenschappen en -systemen. De missie van Synergy Hackathon is: Freeing Local Energy! Op de fantastische locatie van The Green Village gingen verschillende teams aan de slag met de volgende uitdaging om oplossingen te bedenken voor het verduurzamen en verbeteren van de betrouwbaarheid van het energienetwerk van de TU Delft. Ons team bestond uit specialisten van Antea Group Nederland, TU Delft, Vattenfall, Stedin en O-Nexus. Het was een boeiende reis waarbij we niet alleen onze expertises bundelden, maar waar ook nieuwe samenwerkingen ontstonden. Deze krachtenbundeling resulteerde in creatieve oplossingen.

De uitdagingen in deze tijd, waaronder de energietransitie, zorgen ervoor dat bedrijven en organisaties anders gaan kijken naar het eigen acteren, de omgeving en de rol binnen de samenleving. De 1+1 = meer dan 2, zorgt ervoor dat de innovaties vanuit de organisatie (Intrapreneurschap) als de omgeving (Entrepreneurschap) een krachtig samenspel vormen in zowel de publieke als private context. Wij zijn trots dat wij partner zijn van Synergy Hackahon, mede dankzijn het Just Transition Fund Energy Campus. En zijn ook heel verheugd dat de volgende after hackathon van Synergy gaat plaatsvinden bij ons in de Kaap | Innovatiepunt. Houdt onze socials in de gaten!