Vitaliteit ondernemers versterken op Schouwen-Duiveland

Al meer dan veertien jaar ondersteunen wij ondernemers in hun plannen en innovatieve ideeën om de volgende stap met hun bedrijf te maken. En de afgelopen drie jaar hebben we zo’n 25 ondernemers op Schouwen-Duiveland naar hun volgende stap geholpen in een programma. Dockwize, de gemeente Schouwen-Duiveland en Ondernemerskring OSD zien samen kansen om veel meer ondernemers te kunnen helpen. En partnerovereenkomst was dan een logische stap.

Schouwen partner

Dockwize biedt Zeeuws-breed programma’s en challenges en op de locatie aan de Edisonweg in Vlissingen kun je ook (flex)werkplekken, loodsen, vergaderruimtes en test- of demo faciliteiten huren en worden (ludieke) evenementen georganiseerd. Maar relatief weinig ondernemers op Schouwen-Duiveland weten Dockwize dus te vinden. Maakt onbekend nog onbemind?

Samenwerkingsovereenkomst

Volgens directeur Marlon Baarends is het tijd om actie te ondernemen. “Wij komen ook naar de ondernemers toe met onze programma’s op maat, we organiseren innovatieve challenges en spraakmakende events waar je collega-ondernemers kunt ontmoeten en kennis kunt vergaren. Maar het is een feit dat we weinig ondernemers uit Schouwen-Duiveland zien. Daarom ben ik blij met de samenwerkingsovereenkomst die we op 6 februari ondertekenden met de OSD en de gemeente Schouwen-Duiveland.” aldus Marlon.

Inhoudelijke expertise

Net als de OSD heeft Dockwize het doel de vitaliteit van ondernemers en het ondernemersklimaat te versterken. Daar waar de OSD werkt aan verbinding, samenwerking en belangenbehartiging, levert Dockwize inhoudelijke expertise en ondersteuning en versterking van het individuele ondernemerschap. De gemeente Schouwen-Duiveland vindt die praktische ondersteuning belangrijk en financiert de samenwerking voor de komende twee jaar.

Inventarisatie

De samenwerking moet leiden tot een bredere bekendheid van de mogelijkheden die Dockwize ondernemers biedt via de ondernemersprogramma’s. Marlon wil achterhalen waar de eilandelijke ondernemers behoefte aan hebben. “We zijn benieuwd welke thema’s en kwesties leven en hoe wij daarop in kunnen spelen met onze huidige programma’s of met een programma op maat. De komende tijd inventariseren we die door ondernemers een aantal vragen voor te leggen en gesprekken aan te gaan. Aan de hand van de uitkomsten kunnen we een gericht aanbod aan programma’s samenstellen.”

Tijdens de ALV van de gemeente Schouwen-Duiveland op 10 april presenteert Marlon de resultaten met een toelichting over de nadere uitwerking van de programma’s.

Vul de vragenlijst in

Doe mee aan de inventarisatie van Dockwize en geef aan waar jij als ondernemer behoefte aan hebt, tegen aanloopt en wat je mist aan expertise of ondersteuning. Vul de online vragenlijst in via deze link: https://dockwize.typeform.com/to/J0zOnULa

Bedankt voor het meedenken!