“Ondanks mijn lage belastbaarheid heb ik veel bereikt"

Amber Bontekoe is de winnares van de Vrouw in de Media Award 2023 Zeeland geworden en ook genomineerd voor de landelijke award. De Vrouw in de Media Award is een prijs die vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigt om zichtbaar te zijn in de media en redacties stimuleert om vrouwen vaker een podium te bieden. Ze heeft deelgenomen aan een deel van het Jouw programma bij Dockwize en is inmiddels uitgegroeid tot ervaringsdeskundige. Met haar platform ‘Klein Meisje Maakt een Reisje geeft ze als ervaringsdeskundige bekendheid aan de gevolgen van een vroeggeboorte.

Met maar 24 weken en zes dagen kwam Amber op de wereld, wat haar dagelijks uitdagingen oplevert vanwege haar vroeggeboorte. Ze wil andere te vroeg geborenen helpen en meer maatschappelijk begrip voor het onderwerp krijgen. Door het winnen van de Vrouw in de Media Award Zeeland wordt haar boodschap verder verspreid en krijgt het onderwerp gevolgen door vroeg geboorte meer aandacht en begrip in de maatschappij.

Door haar vroege geboorte heeft Amber een lage belastbaarheid waardoor ze constant keuzes moet maken tussen wat ze leuk vindt en wat ze aankan. Hoewel ze het Jouw programma bij Dockwize door haar lage belastbaarheid helaas niet kon afronden, heeft ze veel mogen leren van het programma en de begeleiding. Dockwize heeft mij geholpen om mijn doelen concreet te maken. Vanuit ideeën in mijn hoofd zijn concrete doelen en plannen gemaakt. Ze bieden een ander perspectief waardoor ik anders ben gaan nadenken, wat ik erg leuk vond.” Tijdens het programma wordt er gekeken welke stappen er genomen kunnen worden en wat er haalbaar is voor jou onderneming om te kunnen groeien.

Amber is nu druk bezig met de landelijke nominatie voor Vrouw in de Media Award. De stembussen zijn geopend tot 1 maart 2024. Stem hier voor Amber om ook deze award binnen te halen!

Soms moet je gewoon voor jezelf opkomen en je hoofd boven het maaiveld durven steken. Door hard te werken en doelen te stellen oversteeg ik al mijn dromen.” Wil jij ook groeien als ondernemer, jouw doelen concreter maken en dromen waarmaken? Bekijk dan hier welk programma van Dockwize bij jou past!