Een 12-uurs bootcamp voor ondernemers van de toekomst
HZ Dockwize Challenge bus 2023
Studenten van de (deeltijd)opleidingen Chemie en Food Business Innovation van HZ University of Applied Sciences stappen vandaag in de ‘Food Challenge bus’. Onder begeleiding van de expertise van Dockwize komen studenten tijdens een 12 uur durende bootcamp in contact met diverse ondernemersuitdagingen. Vanwege succes wordt deze dag voor de derde keer georganiseerd door Dockwize, HZ en Impuls Zeeland. Een baanbrekend evenement dat onderdeel is van het Delta Climate Center waar samengewerkt wordt aan het icoonproject Delta Protein. Binnen dit project staat de eiwittransitie in de regio Zeeland centraal. Onderweg gaan de studenten verschillende bedrijven uit de regio bezoeken.
Het thema mariene eiwitten (bijv. zeewier of mosselen) is gekozen als voorbeeld voor de eiwittransitie. Alle deelnemers maken kennis met allerlei organisaties binnen de gehele food chain. Het denken als ondernemer en denken vanuit de gast staan centraal. We gaan tijdens de challenge van “grond tot mond”, van producenten tot verwerkers, tot het moment dat de gast/consument kennis maakt met het product.
De Food Challenge Bus-tour is een intensieve leerervaring waarbij studenten in korte tijd worden uitgedaagd om onder begeleiding van ons en met behulp van bewezen methodieken een idee uit te werken tot een overtuigende pitch, teams te vormen en hun ideeën te toetsen aan de markt. Daarbij krijgen ze begeleiding van de expertise van Dockwize. Dit alles gebeurt tijdens een inspirerende reis langs bedrijven in de regio.
Verwerking van zeewier
De tour begint om 07:45 bij het Joint Research Center Zeeland, waarna de studenten koers zetten richting de Seaweed Company in Kamperland voor een bedrijfsbezoek. Vervolgens gaat de reis verder naar Wilthagen in Tholen, waar de studenten meer leren over de verwerking van zeewier en de uitdagingen om zeewier smaak te geven.
Mariene/aquabasis eiwitten
In Yerseke maken de studenten een langere stop bij de Hatchery, Roem van Yerseke, waar ze een uitdagende vraag voorgeschoteld krijgen die gericht is op de regionale positie van Yerseke in de mariene/aquabasis eiwitten. Daarna keren ze terug naar het centrum van Middelburg en bezoeken ze Restaurant Zeeuwse Streken, waar ze interviews afnemen en inzichten kunnen opdoen.
De Food Challenge Bus tour wordt afgesloten bij het Joint Research Center Zeeland in Middelburg met een diner, eindpitches van de studenten en een prijsuitreiking om hun prestaties te erkennen en te belonen. Dockwize, HZ University of Applied Sciences en Impuls Zeeland kijken uit naar deze inspirerende en productieve dag vol innovatie en samenwerking.
18 Juni Get Unlocked | The Food Edtion
Benieuwd naar de Food Challenge Bus? Kom 18 juni naar het Get Unlocked | The Food Edition bij Innovatiepunt KAAP in Vlissingen. Hier is de Challenge bus ook aanwezig. Kom kijken naar de innovatieve ideeën en projecten van de studenten. Klik hier om je gratis aan te melden!
Programma Food Challenge bus – dinsdag 4 juni
07.45 uur | Start Food Challenge bus | Joint Research Centre Zeeland |
08.45 uur | Bedrijfsbezoek Seawead Company | Jacobhaven 1, Kamperland |
11.00 uur | Bedrijfsbezoek Wilthagen | Energieweg 1, Tholen |
13.00 uur | Bedrijfsbezoek Dutch Seaweed Group | Krab 5, Yerseke |
14:00 uur | Yerseke – Roem van Yerseke | Korringaweg 35, Yerseke |
16.00 uur | Consumentenonderzoek en bezoek aan Cas Zweemer van Zeeuwse Streken | Centrum Middelburg |
18.00 uur | Diner | HZ Groene Woud, restaurant |
18.45 uur | Eindpitch en jurymoment | HZ Groene Woud, Auditorium |
19.30 uur | Prijsuitreiking | HZ Groene Woud, Auditorium |
20.00 uur | Einde | HZ Groene Woud, Auditorium |