Veelgestelde vragen

Algemene vragen

1. Hoe worden aanmeldingen beoordeeld? 

Oplossingen kunnen tot 1 maart 23:59 worden aangemeld via het aanmeldformulier op de website. De jury van de Yara Challenges beoordeeld vervolgens de inzendingen en selecteert de teams die worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Challenge Weken. Dit doet zij aan de hand van het jury reglement. Bij afsluiting van het programma voor de Challenge Weken maakt de jury bekend welke oplossingen een voucher krijgen voor doorontwikkeling van hun project. 

2. Ik heb problemen met het aanmelden van mijn initiatief, waar kan ik dit melden? 

Wanneer je technische problemen ondervindt bij het aanmelden van je initiatief kan je een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Beschrijf in je mail goed wat er niet lukt of misgaat bij het indienen, zodat wij je goed kunnen helpen bij een oplossing.  

3. Kan een persoon of een team meerdere oplossingen aanmelden? 

Het staat initiatiefnemers vrij om meerdere oplossingen aan te melden voor de Challenges. Wel kan er per initiatiefnemer maar een oplossing worden geselecteerd voor deelname aan de Challenge weken. 

4. Mag ik alleen deelnemen als ik in Zeeland woon?

De challenge staat wereldwijd open en dus niet alleen voor initiatiefnemers uit Zeeland. 

5. Kan ij meedoen als medewerker van Yara?

Ja zeker, Yara koppelt zelfs nog een extra beloning aan de challenge voor medewerkers die een oplossing indienen.

6. Wat zijn de inkoopvoorwaarden van Yara met betrekking tot bedrijfsgrootte van de toeleverancier?

Het gaat hier om een innovatieve challenge waar Yara op zoek is naar een oplossing voor één van de uitdagingen. Hier zijn geen inkoopvoorwaarden aan verbonden m.b.t. bedrijfsgrootte.

7. Met welke vragen moet ik rekening houden in het aanmeldformulier?

Bijgaand de vragen die in het aanmelformulier gesteld worden zodat je hier op kunt voorbereiden. Heb je op sommige vragen nog niet een antwoord? Geen probleem, op dit moment is voor ons het belangrijkst om een goed beeld te vormen van de oplossing die je in gaat dienen en om te beoordelen of de ingediende oplossing kansrijk is. 
Vragen aanmeldformulier

Vragen Dust-Free Loading Challenge

1. Is er meer informatie beschikbaar over de samenstelling van de producten die verladen worden?

Jazeker, in bijgaande documenten vind je alle informatie over de productsamenstelling van de producten die verladen worden.  
Product characteristics - Nitrate dust
Product characteristics - Urea dust

2. Is er meer bekend over het laad- en los proces van de producten die verladen worden?

Yara verlaadt in bulk. Ze verschepen geen zakgoed. Vanuit de silo’s wordt verladen met transportbanden op zeefinstallaties. Vervolgens gaat het met transportbanden systeem naar de kades. Mobiele bruggen verladen naar bulk schepen. Het verlaadproces wordt in bijgaand document weergegeven:

Proces verladen

3. Wat is het maximum tonnage?

30-35 ton

4. Hoe hoog is de storthoogte?

De storthoogte wordt zo laag mogelijk ingesteld. Gemiddeld zo een 2 à 3 meter.

Vragen Good Housekeeping Challenge

1. Is het probleem vooral aanwezig bij contractors of ook bij eigen personeel?

Bij beide partijen.

2. Is er een bepaald type werk waarbij veel afval blijft slingeren?

Bij de kleinere klussen blijft het meeste afval achter. Bij grotere klussen wordt er rekening gehouden met het afvoeren van groot materiaal.

3. Is er aan de voorkant al gewerkt aan oplossingen voor gedragsverandering?

Nee, er zijn vooral achteraf sancties opgelegd. Yara wil liever naar een situatie toewerken waarin gedragsverandering aan de voorkant wordt gestimuleerd, dan achteraf te moeten straffen. Er zijn tot nu toe binnen Yara geen initiatieven geweest om houding en gedrag aan de voorkant te veranderen.