Meet the Member: Maarten van Oeveren

Een community vol enthousiaste ondernemers die barsten van de innovatieve ideeën – je zal het maar hebben. Gelukkig hebben we dat bij Dockwize en daar zijn we trots op! Daarom zetten we graag onze deelnemers in de spotlight. Ken je Maarten van Oeveren al? Hij heeft maar liefst twee bedrijven op z’n naam staan en pioniert erop los op het gebied van onder andere windenergie.


“Ik heb een eigen onderneming genaamd NTxDuurzaam, waarmee ik advies geef over het verduurzamen van gebouwen en voertuigen, maar ook hoe we duurzamer om kunnen gaan met energie. De tweede onderneming waarin ik actief ben samen met een partner is Blown, waarmee we een heel nieuw soort windmolen ontwikkelen.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Maarten van Oeveren NTXDuurzaam Blown Dockwize 2
Foto: Maarten van Oeveren

Waarom een windmolen en wat is er dan zo innovatief aan?

“Op het gebied van zonne-energie is alles wel zo’n beetje uitgevogeld. Maar op het vlak van windenergie valt er nog ontzettend veel terrein te winnen. Vrij letterlijk, want windmolens zijn groot. De techniek is erg lastig en wereldwijd lukt het maar niet om een kleiner model te maken. Ik zag daar wel uitdaging in.”

Pionieren dus, daar houden we van bij Dockwize! Hoe is het idee ontstaan?

“Toen ik nog op school zat deed ik een onderzoek naar windtechniek. Het onderwerp is altijd in mijn hoofd blijven zitten, ik wilde er altijd nog eens wat mee doen. Tijdens een ommetje zagen ik en mijn businesspartner dat de vlaggen bij bijvoorbeeld supermarkten altijd wel wapperen in de wind. Toen dachten we: daar moet toch energie uit te halen zijn? We hebben stapje voor stapje een verticale windmolen ontwikkeld met vleugels die zo groot zijn dat ze ook als vlag gebruikt kunnen worden. Er zijn al vier doorontwikkelde testmodellen gebouwd. We bouwen nu een demonstratiemodel van zes meter hoog. Er is veel belangstelling voor. Voornamelijk omdat de molen langzaam draait en eenvoudig te installeren is, maar ook omdat ‘ie makkelijk in elk landschap inpasbaar is en er een logo op de vlaggen gedrukt kan worden. We hopen de molen dit jaar nog op de markt te brengen. De grootste vlagmolen is 6 meter hoog en 1,5 meter breed, de kleinere is 4 meter hoog en 1,2 meter breed. Daarnaast willen we nog een kampeerversie ontwikkelen van 1,5 – 2 meter hoog en ongeveer 1 meter breed.”

En hoe ben je bij de Dockwize community gekomen?

“We startten met dit idee in 2019 en vroegen in 2020 een innovatiekrediet aan bij Impuls. Wij zijn technische mannetjes en weten bijna niets over het in de markt zetten van producten. Dat heeft Dockwize wel echt aan ons geïntroduceerd, de manier waarop je klanten benadert, hoe je vanuit klantperspectief je product beoordeeld. Dat waren echte eye-openers. Dat hebben we allemaal geleerd door onze deelname aan de Kickstart*. De link met Impuls vinden wij echt goud.”

*De Kickstart is onderdeel geworden van Jouw programma op maat

En hoe heeft de Dockwize community jou geholpen bij het ondernemen?

“Ik woon niet echt om de hoek, anders zou ik veel vaker bij Dockwize te vinden zijn. Maar ik heb wel een account aangemaakt op My.Dockwize, want ik ben bezig met een brochure maken en wil die graag toetsen in de community. Een eerste blik erover laten gaan door andere ondernemers en een eerste reactie krijgen is heel waardevol voor ons.”

Connecten met Maarten? Check zijn LinkedIn. Meer informatie over de vlagmolen vind je op www.vlagmolen.nl.

Meer lezen over de Dockwize community of zelf lid worden?

Check de webpagina voor meer informatie:

Dockwize community