Meet the Member: Buurtteams Vlissingen

Met een team van 30 sociaal werkers sterk helpt Buurtteams Vlissingen alle inwoners van Vlissingen met uitdagingen op alle leefgebieden. Daarvoor gaan ze actief de wijk in, met als uitvalsbasis hun kantoorruimte bij Dockwize. Daar is directeur Gerben Rodts heel blij mee. In deze Meet the Member vertelt hij waarom, en maken we kennis. 

“Ik ben jaren ondernemer geweest, maar ben in dit werk ondernemender dan ooit,” lacht Gerben. “Met Buurtteams Vlissingen ondersteunen we bij schulden, GGZ-problematiek, eenzaamheid, noem het maar op. Voor onze sociaal werkers is geen uitdaging te groot. Wat ons team zo mooi maakt, is de diversiteit. Iedereen brengt een andere achtergrond, afkomst en ervaring mee. Samen zetten we de inwoners terug in hun kracht, door te focussen op positieve gezondheid: we kijken niet naar beperkingen, maar mogelijkheden. We geven niet wat mensen willen, maar wat ze echt nodig hebben. Dat is uniek en innovatief kijken naar zorg- en hulpverlening. 

Zo hielpen we een oudere mevrouw bij het onderhoud van haar tuin. Niet door een tuinman te bellen, maar de zoekvraag te stellen binnen haar netwerk. Ze heeft afgesproken met haar dochter dat zij eens in de zoveel tijd komt wieden. Zo gaan we eenzaamheid tegen, bieden we mensen een kans vrijwilligerswerk te doen en met elkaar te verbinden, maar besparen we ook kosten. 

Samenredzaamheid is dan ook een term die je ons vaak hoort gebruiken. Samen kom je verder dan alleen. We werken dan ook o.a. samen met Orionis, wooncoöperatie L’escaut, zorgorganisaties, onderwijs en de gemeente. Dit brede netwerk maakt veel mogelijk.”

Hoe helpt Dockwize jullie verder? 

“Ons kantoor is een fijne plek om samen te komen. Dockwize is altijd in beweging, waar je gemakkelijk in contact komt met ondernemers. We komen dan ook graag bij de wekelijkse gratis netwerklunch, wat goed past bij onze houding. We zijn outreachend en leggen graag nieuwe contacten. Daarnaast is Dockwize goed bereikbaar en dicht bij de wijken waar we actief zijn.

Als we met partners samenkomen, huren we graag een vergaderruimte. Er zijn geschikte ruimtes voor elk gezelschap. We kunnen met ons hele team bijvoorbeeld vergaderen in de PZEM-zaal. De catering laten we dan ook verzorgen, dat is heel fijn. Voor afspraken hier bij Dockwize is het ideaal om even koffie te drinken bij Lumen.

Tot slot werken we samen met drie ondernemers uit de community, Jorik Schut van Mazzl, Perry van de Vrede van Fynder en Wahine Wisse van Wahine Marketing, die onze marketing en promotionele zaken regelen. Ik kijk er naar uit om nog meer samenwerkingen met ondernemers uit de community aan te gaan!”


Connecten met Gerben kan via zijn LinkedIn. Ben jij ook op zoek naar kantoorruimte? Check wat Dockwize kan je voor betekenen!

Ben jij ook lid van de Dockwize community en wil je meedoen aan deze rubriek? Mail dan onze communitymanager Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..