Meet the Member: Marilisa van Dijk

Marilisa van Dijk kwam Dockwize in september binnen als studente en verlaat het pand in februari als ondernemer. Ze heeft haar minor Innovatief Ondernemerschap nog niet afgerond, maar schrijft zich begin 2023 in bij de KvK. Deze creative business student aan de Hogeschool Inholland ziet wel toekomst in haar eigen reclamebureau - mede door Dockwize.

meetthemember_minor

Waarom ben je de minor van Dockwize gaan volgen?

“Tijdens mijn opleiding werken we met vier pijlers: evenementen, film, muziek en design thinking. We pakken creatieve vraagstukken op van echte opdrachtgevers binnen deze thema’s. Zo kreeg ik eens de opdracht om een ex-deelnemer van The Voice te positioneren in de muziekwereld. Dat vond ik heel leuk, maar toen ik een minor moest kiezen, wilde ik me liever verdiepen in de business kant van de creatieve industrie. Toen kwam ik de minor van Dockwize tegen, waar je leert je eigen bedrijf te starten. Dat vond ik tof, want ik heb al vaak nagedacht over het beginnen van mijn eigen bedrijf, maar ik heb nooit eerder de tijd gepakt om de mogelijkheden te onderzoeken. Het feit dat de minor ook onder goede begeleiding is van de businesscoaches, haalde me over om mee te doen! Zo weet je zeker dat je de juiste stappen neemt om resultaten te boeken.”

En nu ga je je bijna inschrijven bij de KvK. Wat voor bedrijf wordt het?

“Iets wat goed aansluit bij mijn opleiding: een reclamebureau. Ik werk bij twee bedrijven waar ik de marketing en communicatie doe en ik merk dat ik daarbuiten ook overal wel klusjes krijg. Dat vind ik super leuk en dus wil ik daarin verder. Ik heb gezien dat het inschakelen van een reclamebureau vaak niet betaalbaar is voor kleinschalige bedrijven, terwijl reclame juist daar hard nodig is om te groeien. Daar wil ik het verschil in gaan maken.”

Je eerste blok van de minor zit er op: wat heb je tot nu toe geleerd?

“Heel veel! Ik heb marktonderzoek gedaan, zoals interviews afnemen met de doelgroep, om het probleem dat ik ga aanpakken te specificeren. Zo ben ik er ook achter gekomen dat veel kleine bedrijven zelf hun reclame uitzetten, omdat het te duur is om uit te besteden. Dat wil ik anders zien. We hebben het Lean Canvas ingevuld, de customer journey in kaart gebracht en hebben producten ontwikkelt. Dat laatste is voor mij iets minder relevant, omdat ik een dienst aan ga bieden, maar het is alsnog echt heel interessant om te volgen. Tot slot leer ik ook deadlines stellen. Dat is heel belangrijk om het allemaal overzichtelijk en behapbaar te houden. Ik werk graag met een plan.”

Het enthousiasme zit er goed in. Zou je de minor aanraden aan andere studenten?

“Zeker! Ik heb gemerkt dat mensen om me heen heel positief reageren op het feit dat ik voor mezelf ga beginnen. Dat motiveert me weer verder. Als je wil ondernemen, maar niet zo goed weet hoe, kan Dockwize je echt helpen om je ideeën op papier te zetten en te onderzoeken. Tijdens de minor leer je stappen zetten in de juiste richting. Waarom zou je het niet gewoon proberen?”

•••

Droom jij er van om eigen baas te zijn? Heb je een innovatief bedrijf of idee en ben je op zoek naar ondersteuning om dit verder op te zetten? Of wil je jouw ondernemersvaardigheden inzetten voor innovatieve vraagstukken? Dockwize heeft een reeks programma's speciaal voor studenten en toekomstige ondernemers! Bekijk hier welk programma bij je past of neem contact op met onze programmacoördinator Cindy Cats via +31 (0)6 51 51 97 47 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..