Meet the Member: Wilma Boonstra

Wilma Boonstra huurde vijf jaar geleden als ondernemer al geregeld een ruimte bij Dockwize. Nu, in haar huidige baan bij Provincie Zeeland, is ze nog steeds erg betrokken bij de community. Lees over Wilma’s werk en wat ze van Dockwize vindt in deze maandelijkse Meet a Member. We stellen haar graag aan je voor.

Je hebt een hart voor innovatie: wat doe je precies?
“Klopt! Ik werk binnen Provincie Zeeland voor Campus Zeeland en ben verantwoordelijk voor de kennis & innovatienetwerken. Campus Zeeland ondersteunt sectorale samenwerkingsverbanden tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid, die de koppen bij elkaar steken om te werken aan innovatie. Ook Dockwize draagt daar flink aan bij en is heel nauw betrokken. Sterker nog, ik voel me stiekem vaak een directe collega! Want Dockwize zorgt bijvoorbeeld voor de contacten met bedrijven en organiseren events, maar ze schuiven ook altijd aan bij ons communicatieoverleg. Voor verdere professionalisatie van de netwerken vragen we ook weer hulp van de mensen bij Dockwize. Ik ken ze dus goed!”

Wat inspireert jou bij Dockwize?
“Oh, het gebouw alleen al vind ik geweldig. Als ik overleg heb bij Dockwize, blijf ik graag een uurtje plakken om boven te flexwerken in de Gang van Zaken. De sfeer die daar hangt, is zo inspirerend. Er lopen veel jonge ondernemers en studenten rond met mooie, nieuwe ideeën. Hoewel het provinciehuis waar ik werk ook een fantastische plek is, is de setting heel anders. Bij Dockwize bruist het altijd, er borrelt iets. Dat merk je. Tja, en de koffie bij Lumen is ook gewoon hartstikke lekker! Tot slot is het innovatie ecosysteem dat Dockwize helpt realiseren echt nodig. Want voor innovatie heb je naast een goede samenwerkingspartner ook faciliteiten nodig. Samen zorgen we dat iedereen optimaal gebruik kan maken van de mogelijkheden die Zeeland biedt.”

Aan wie zou je Dockwize aanraden?
“Sowieso aan studenten. Als je er nog maar aan dénkt om te ondernemen, nodig ik je zeker uit om gratis te komen flexwerken. Het is een ontzettend leuke plek, waar je heel laagdrempelig andere mensen ontmoet, bijvoorbeeld bij de events zoals de gratis netwerklunch. Ik trommel ook vaak collega’s op om deel te nemen aan de netwerklunch Eat & Meet. Oh, en de FuckUp Night, dat vind ik een typisch Dockwize event: leren van je eigen fouten én die van een ander. Met zo’n avond creëer je een setting die uitnodigt om open te zijn en je fouten te vieren. Daarnaast is het ook voor gevestigde ondernemers aan te raden om een vrijblijvend gesprek met een businesscoach in te plannen. Je weet nooit wat een ontmoeting teweeg kan brengen en welke mogelijkheden er zijn om de volgende stap te maken. Dockwize is tot slot een prachtige ingang voor Campus Zeeland naar start-ups en nieuwe innovatiekrachten. Het leukste aan Dockwize vind ik dat de vernieuwende ideeën nooit op zijn. Ik hoop dat we nog jaren met elkaar mooie dingen kunnen bouwen!”

•••


Droom jij er van om eigen baas te zijn? Heb je een innovatief bedrijf of idee en ben je op zoek naar ondersteuning om dit verder op te zetten? Of wil je jouw ondernemersvaardigheden inzetten voor innovatieve vraagstukken? Dockwize heeft een reeks programma's speciaal voor studenten en toekomstige ondernemers! Bekijk hier welk programma bij je past of neem contact op met onze programmacoördinator Cindy Cats via +31 (0)6 51 51 97 47 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..