Meet the Member: Rutger van der Male

Rutger van der Male is een echte Zeeuw, maar gaat vaak de grens over voor zijn werk. Van Antwerpen tot Rotterdam: hij zoekt de procesindustrie op en ziet het als speelveld voor innovatieve ideeën. Daar houdt hij zich dan ook al vijf jaar elke dag mee bezig als programmamanager bij KicMPi: innovatie. In deze Meet the Member maak je kennis met Rutger.

“Ik werk niet alleen bij KicMPi, ik was zelfs betrokken bij de oprichting! Elke dag werken we aan het verbeteren van onderhoud in de procesindustrie. We focussen op efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid. We willen afvalproductie en energieverbruik verminderen, terwijl we de werkomstandigheden veiliger proberen te maken. Dat kan niet zonder innovaties als robotisering of digitalisering.”

Wat is de waarde van Dockwize?

“We doen veel met Dockwize samen omdat we elkaar mooi aanvullen. KicMPi is namelijk een ledenorganisatie met een breed netwerk, maar het heeft z’n grenzen. We zoeken vaak professionals, studenten of pioniers die ons kunnen helpen met het oplossen van een innovatief vraagstuk uit de procesindustrie. Die uitdagingen leggen we dan voor aan Dockwize, die met hun matchmaking skills de juiste mensen weten te koppelen. Die samenwerking is echt heel leuk. Vervolgens gebruiken we ook het innovatie- en ontwikkelpunt de KAAP om de uiteindelijke oplossingen te testen en demonstreren.”

Afbeelding Introtekst 1

 Waar krijg je energie van?

“Ik ben van origine industrieel ontwerper. Ik hou van iets tofs creëren. Het volledige proces doorlopen, van vraagstuk naar oplossing, vind ik dan ook het leukst. Zie die vraag waar nog geen antwoord op is maar eens op te lossen. Daar is geen standaard gang van zaken voor. Je moet altijd met een creatieve oplossing komen. Soms schakel je een grote groep bedrijven in, dan zit je weer onderzoek te doen naar welke andere bedrijven nog meer tegen deze hersenbreker aanlopen. De afwisseling bij elk vraagstuk houdt het leuk!”

Wil je in contact komen met Rutger? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ben jij ook lid van de Dockwize community en wil je meedoen aan deze rubriek? Mail dan onze communitymanager Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..